Κατά καιρούς όλοι μας, ακόμα και τα πιο όμορφα μοντέλα, δεν είμαστε στα καλύτερά μας και αυτό αντανακλάται στον καθρέφτη: Τα μάτια δείχνουν πρησμένα ή έχουν μαύρους κύκλους ή και τα δυο μαζί, το δέρμα φαίνεται θαμπό, τα σπυράκια είναι πιο έντονα από ποτέ, και το μακιγιάζ που κάνουμε συνήθως δε βοηθάει την κατάσταση. Ψυχραιμία. Συγκεντρώσαμε από ειδικούς μερικά στρατηγικά tips που θα καμουφλάρουν και θα βελτιώσουν θεαματικά την όψη μας.

  1. Ενισχύουμε την ενυδάτωσή μας

Όταν το δέρμα έχει αφυδατωθεί, μοιάζει μεγαλύτερο και άτονο. Γι’ αυτό πίνουμε άφθονο νερό και εφαρμόζουμε μία πλούσια ενυδατική σύνθεση που θα αναζωογονήσει προσωρινά την όψη μας και θα λειάνει τις λεπτές γραμμές.

2. Αποφεύγουμε την εφαρμογή του μέικ απ σε όλο το πρόσωπο.

Αν προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα σημάδια της κούρασης με περισσότερο μέικ απ, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που προσδοκάμε. Περιοριζόμαστε λοιπόν σε λίγα και καλά: Βάζουμε ελάχιστο κονσίλερ κάτω από τα μάτια, μία ΒΒ κρέμα και ένα ροδαλό κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα.

3. Χρησιμοποιούμε ψαλίδι για βλεφαρίδες για να «ανοίξουμε» το βλέμμα μας.

Αποφεύγουμε τις έντονες σκιές και το eyeliner γιατί τονίζουν τους μαύρους κύκλους και τις ατέλειες και κάνουν τα κουρασμένα μάτια να φαίνονται ακόμα πιο κουρασμένα. Διαλέγουμε γήινες και ουδέτερων αποχρώσεων σκιές στο κινητό βλέφαρο και τοποθετούμε μάσκαρα στην άκρη των βλεφαρίδων και όχι πλούσια ποσότητα από τη ρίζα ως τις άκρες.

4. Δεν αντισταθμίζουμε τη χλωμάδα με πολύ χρώμα.

Ένα απαλό, ροζ ρουζ θα ζεστάνει την όψη μας χωρίς να δείχνει ψεύτικο. Στη συνέχεια βάζουμε ελάχιστη ποσότητα ενυδατικής κρέμας στις παλάμες μας και τις ακουμπάμε ταμποναριστά πάνω από το ρουζ. Αυτή η κίνηση θα χαρίσει επιπλέον φυσική λάμψη στο πρόσωπό μας.

5. Επιλέγουμε λαμπερά λιπ γκλος αντί για έντονα κραγιόν.

Οι ιδανικές αποχρώσεις πρέπει να μοιάζουν με το φυσικό χρώμα των χειλιών, προκειμένου να τα φωτίσουν και να τα κάνουν να δείχνουν πιο ζουμερά.

6. Τοποθετούμε highlighter σε επιλεγμένα, στρατηγικά σημεία του προσώπου.

Αυτά είναι το πάνω μέρος των ζυγωματικών, το κόκαλο της μύτης και το κέντρο του άνω χείλους. Ετσι η όψη μας θα αποκτήσει νεανική λάμψη και το δέρμα μας θα ακτινοβολεί.

Εξτρα tips:
* Φοράμε ένα φουλάρι στο λαιμό με ανοιχτόχρωμα ή ζωηρά χρώματα.
* Δεν ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου που θα μας δώσουν έξτρα πόντους στυλ και θα προστατεύσουν τα μάτια μας.