Το 2011 η Ορθούλα Παπαδάκου είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και τα πρώτα πέντε χρόνια ακολουθούσε έντονη αγωγή μετά από παρότρυνση της γιατρού της.

Εννέα χρόνια μετά η Ορθούλα Παπαδάκου, μιλάει για την κατάσταση της υγείας της και δίνει δύναμη σε ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

Όπως η ίδια αποκαλύπτει τα πρώτα πέντε χρόνια ακολούθησε αγωγή αν και δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα, ωστόσο τώρα έχει πολλές επιπλοκές στην υγεία της λόγω της ασθένειας.

«Θεωρώ ότι το πιο μεγάλο μου ατού είναι ότι δεν άφησα ποτέ να με νικήσει η αρρώστια αυτή αυτό οφείλεται στο background μου στον αθλητισμό. Έχω τις καλές και τις κακές μου μέρες. Με πιάνουν πονοκέφαλοι και μουδιάσματα και αδυναμία στο μυϊκό μου σύστημα με αποτέλεσμα να είμαι τέζα στο κρεβάτι. Αλλά βρίσκω τη δύναμη να σηκωθώ, γιατί αν κάτσω θα με νικήσει και πάει το έχασα και κάθε μέρα θα χειροτερεύει.

Εκεί που περπατάω πολλές φορές φεύγει το πόδι, χάνω την ισορροπία. Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι κάνω focus στη δουλειά μου. Με βοηθάει να μην υπάρχουν στεναχώριες και στρες στο περιβάλλον μου, επιλέγω να είμαι καλά με τους ανθρώπους γύρω μου που με αγαπάνε και με υποστηρίζουν. Ο κύκλος μου έχει μικρύνει πάρα πολύ, διότι δεν θέλω άνθρωποι, που δε γνωρίζω καλά, να με επηρεάζουν αρνητικά», είπε μιλώντας στην εφημερίδα «On time» η Ορθούλα Παπαδάκου.

Η Ορθούλα Παπαδάκου μιλώντας για τις δύσκολες ημέρες του κοροναϊού, είπε:

“Όταν έγινε το lockdown ήμουν μέσα στο σπίτι για περίπου δυόμιση μήνες, όπως όλος ο κόσμος και τώρα με προσοχή κυκλοφορώ κρατάω προφυλάξεις. Δεν είμαι ρομπότ να κλειστώ σπίτι, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω”.

Τέλος σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ορθούλα Παπαδάκου, αναφέρθηκε και στο θάνατο του 27χρονου ανιψιού της που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή:

«Όλοι φοβόμαστε το θάνατο. Όσο μεγαλώνεις τόσο το σκέφτεσαι. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά με αυτά που βλέπεις γύρω σου και έχασα τον ανιψιό μου 27 χρονών από καρκίνο μέσα σε οχτώ μήνες. Θεωρώ ότι τη ζωή πρέπει να την τιμάμε και να λέμε κάθε μέρα που ξυπνάμε «ευχαριστώ Θεέ μου». Δυστυχώς στο χώρο της showbiz υπάρχει βρωμιά και ψέματα».