ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στον ελληνικό τύπο: Ο ελληνικός στόλος και οι νικηφόρες ναυμαχίες κατά των Τούρκων στο Αιγαίο, 1912-1913.Μία πολυτελής, σληρόδετη ιστορική έκδοση με σπάνιες φωτογραφίες από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Ποιοι ήταν οι ένδοξοι πρόγονοι της φρεγάτας «Λήμνος» κι όλων των σύγχρονων ελληνικών πολεμικών πλοίων, που απελευθέρωσαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Ακόμη, Χρύσα Παραδείση, ο δεύτερος τόμος της Εγκυκλοπαίδειας της ελληνικής μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε από TA NEA στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν

Για πρώτη φορά στον ελληνικό τύπο το

«Ο ελληνικός στόλος και οι νικηφόρες ναυμαχίες κατά των Τούρκων το 1912-13»

Μία μοναδική, πολυτελής, σληρόδετη ιστορική έκδοση με σπάνιες φωτογραφίες, ντοκουμέντα και απόρρητα έγγραφα από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

Ποιοι ήταν οι ένδοξοι πρόγονοι της φρεγάτας «Λήμνος» κι όλων των σύγχρονων ελληνικών πολεμικών πλοίων, που απελευθέρωσαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

  • Αναλυτικά όλα τα πλοία του ελληνικού στόλου και οι ήρωες του ναυτικού αγώνα κατά των Τούρκων
  • Τα πολεμικά σχέδια
  • Οι συγκρούσεις στη θάλασσα
  • Ο ναρκοπόλεμος και οι αποβατικές επιχειρήσεις
  • Η συμβολή του ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού στον αγώνα

Ενα έργο αναφοράς του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, Αντιναυάρχου ε.α. Ιωάννη Παλούμπη Π. Ν.

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

Μαζί

Χρύσα Παραδείση

Εγκυκλοπαίδεια της ελληνικής μαγειρικής

Η κουζίνα της «μαμάς» από το Α έως το Ω!

618 απλές, πεντανόστιμες και εύκολες στην εκτέλεση, συνταγές

από την κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών!

Ορεκτικά, σαλάτες, σάλτσες, πίτες, κυρίως πιάτα!

Ακόμη, ο απαραίτητος εξοπλισμός της κουζίνας και χρήσιμες συμβουλές για όλες τις νοικοκυρές

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος: Ο-Ω

H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Ο ελληνικός στόλος και οι νικηφόρες ναυμαχίες κατά των Τούρκων στο Αιγαίο 1912-1913»: €1,10 και «Χρύσα Παραδείση #2»: €0,80)
Ακολουθήστε το στο Google News