Ο Μάρκ Ράφαλο δεν είναι σταρ με την κλασική έννοια του όρου και δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Οι απόψεις του για την πολιτική, το περιβάλλον και την κοινωνική ανισότητα είναι πολλές φορές πιο προβεβλημένες από την καριέρα του. Ωστόσο είναι ο ηθοποιός που θα αποθεώσει έναν ρόλο, θα δώσει πάντα τον καλύτερο εαυτό του και θα κάνει στο τέλος το Χόλιγουντ να υποκλίνεται.

Έκπληξη

Στη φετινή τελετή των βραβείων Emmy ξεχώρισε ο Μαρκ Ράφαλο, νικητής στην κατηγορία Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Η διάκριση αφορούσε τη μίνι σειρά «I know this musch is true».

Διατροφή

Για τις ανάγκες της ταινίας ο ηθοποιός έπαιρνε 1.000 θερμίδες την ημέρα. Στόχος η απώλεια 20 κιλών, που τελικά επετεύχθη. Ετρωγε καθημερινά για πρωινό ασπράδια αβγού, ελάχιστο μεσημεριανό και συνεχώς πείναγε. Εκτός από την αυστηρή δίαιτα ο Ράφαλο έκανε και 500 push-ups καθημερινά.

Ακτιβισμός

Η τελευταία ταινία του Ράφαλο «Dark Water» ασχολείται με τη ρύπανση του νερού από χημικά και ο ηθοποιός βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για να μιλήσει για το ίδιο πρόβλημα. Ιδρυτής της εκστρατείας «Fight forever chemicals» ο ίδιος ζητεί από τις Αρχές να αυστηροποιήσουν τους κανονισμούς σχετικά με τους χημικούς ρύπους.

Περιπέτεια

Αν και μαθημένος στις ταινίες δράσης και στα υπερβολικά σενάρια, ο Ράφαλο κλήθηκε στη ζωή του να αντιμετωπίσει το πιο ακραίο. Το 2002 διαγνώστηκε με ακουστικό νευρίνωμα, ένας είδος όγκου στον εγκέφαλο, και υπεβλήθη σε επέμβαση.

Βλάβη

Ο όγκος που αφαίρεσε ήταν καλοήθης αλλά ο ηθοποιός υπέστη μερική παράλυση στο πρόσωπο και έχασε την ακοή του από το ένα αφτί. Η παράλυση διορθώθηκε αλλά η ακοή του δεν επανήλθε ποτέ.

Σούπερ ήρωας

«Ο Μπόρις Τζόνσον ξεχνά ότι ο Χαλκ πολεμά μόνο για το καλό του συνόλου» ανέφερε ο Ράφαλο υπερασπιζόμενος τον σούπερ ήρωα που υποδύθηκε στην ταινία «Οι εκδικητές». Λίγες ώρες νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργός είχε παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Χαλκ.

Ρόλοι

Ηθοποιός-χαμαιλέοντας και όχι τόσο σούπερ σταρ, καταφέρνει να δίνει ψυχή σε κάθε του ρόλο. Συγκλονιστικές ερμηνείες στο «Στηρίξου πάνω μου» αλλά και στην «Αιώνια λιακάδα ενός υπέροχου μυαλού» και υπέροχες στιγμές στους «Εκδικητές» και στο «Spotlight».

Τραγωδία

Το 2008 ο αδελφός του Ράφαλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην οικία του στο Μπέβερλι Χιλς. Ο ηθοποιός σοκαρίστηκε τόσο που σκέφτηκε να εγκαταλείψει ακόμα και την ηθοποιία και να γίνει αγρότης.