Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Με τις παρακάτω απλές συμβουλές θα διατηρήσετε άθικτες  τις χρωστικές ουσίες της βαφής της τρίχας και θα πείτε αντίο στα άτονα και ταλαιπωρημένα μαλλιά μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο (όταν αυτό ανοίξει).

Τα σωστά βήματα της περιποίησης για βαμμένα μαλλιά

– Σαμπουάν

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω, το θεμέλιο της περιποίησής τους. Επιλέξτε λοιπόν οπωσδήποτε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Η σύνθεσή του είναι τέτοια ώστε να προσφέρει τη μέγιστη περιποίηση στο χρώμα αποτρέποντας το ξεθώριασμα και συμβάλλοντας στην απαλότητά τους. Επιπλέον, αν έχετε ξανθά μαλλιά ή ανταύγειες σε παρόμοια απόχρωση, καλό είναι μια με δυο φορές την εβδομάδα να λούζεστε με ένα μοβ σαμπουάν που εξουδετερώνει όλους τους πορτοκαλί και κίτρινους τόνους.

Προσοχή: Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι ζεστό. Το ζεστό ξεθωριάζει το χρώμα.

– Μάσκα

Προσφέρει έξτρα περιποίηση καθώς φροντίζει την αναζωογόνηση και τη θρέψη των μαλλιών. Όμως μην περιορίσετε τη χρήση της σε λίγες φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποιείτε μάσκα μετά το σαμπουάν και πριν από το conditioner (θα δείτε παρακάτω τον λόγο). Επιλέξτε μία εντατική σύνθεση για βαμμένα μαλλιά ή για πλούσια θρέψη. Αν ωστόσο η τρίχα σας είναι λεπτή χωρίς όγκο, διαλέξτε μία πιο ανάλαφρη σύνθεση.

-Conditioner

Μετά το σαμπουάν και τη μάσκα, είναι η σειρά του κοντίσιονερ. Ρόλος του είναι να κλείσει τα λέπια της τρίχας και να σφραγίσει στο εσωτερικό της όλες τις πολύτιμες ουσίες της μάσκας. Επιπλέον, το conditioner είναι το απαραίτητο βήμα για ευκολοχτένιστα μαλλιά, προλαμβάνοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα.

-Leave in σύνθεση

Μετά το λούσιμο σκουπίστε ταμποναριστά τα μαλλιά σας. Αφήστε τα τυλιγμένα με την πετσέτα για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.  Στη συνέχεια εφαρμόστε τους μία ενυδατική σύνθεση που δεν ξεπλένεται. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα που θα χαρίσει επιπλέον απαλότητα στα μαλλιά, κάνοντάς τα δυνατά, ελαστικά και λαμπερά για περισσότερο χρόνο.

-Αντηλιακό

Επειδή ζούμε σε μία ηλιόλουστη χώρα ακόμα και τον χειμώνα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ήλιος οξειδώνει τη βαφή. Ετσι το πρωϊ, όποτε βγαίνετε για δουλειές εκτός σπιτιού, απλώνετε ένα αντιηλιακό σπρέι ή γαλάκτωμα μαλλιών που προστατεύουν από το ξεθώριασμα.

Tip: Προσπαθήστε να μειώσετε τη συχνότητα του θερμού στάιλινγκ. Επιπλέον, όταν το χρησιμοποιείτε εφαρμόζετε μία θερμοπροστατευτική σύνθεση. Αυτή θα προστατεύσει την τρίχα από την υψηλή θερμοκρασία και διασφαλίζοντας ότι οι χρωστικές ουσίες της βαφής θα παραμείνουν στο εσωτερικό της.