Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο γρήγορα και χορταστικά πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε. Όταν μάλιστα περιλαμβάνει μπρόκολο και σπανάκι, η ομελέτα έχει ακόμη υψηλότερη διατροφική αξία.

Το… παρεξηγημένο μπρόκολο έρχεται αναμφισβήτητα πρώτο στην κατηγορία των πιο υγιεινών λαχανικών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ, καθώς και σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο, ενώ αυξημένη είναι η περιεκτικότητά του και σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει την ένωση σουλφοραφάνη, η οποία -μεταξύ άλλων- φαίνεται να μειώνει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, με ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι να υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επιπλέον, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Συνταγή για ομελέτα με μπρόκολο και σπανάκι

Υλικά

2 αβγά

4 μεγάλες φουντίτσες μπρόκολο

½ φλ. σπανάκι τσιγαρισμένο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το μπρόκολο για πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνετε τα αυγά, το μπρόκολο και το τσιγαρισμένο σπανάκι και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά, μόλις κάψει το λάδι ρίχνετε το μείγμα και επαναφέρετε το τηγάνι, χαμηλώνοντας τώρα τη φωτιά. Μόλις σταθεροποιηθεί η ομελέτα, γυρίστε τη σε ένα πιάτο και ψήστε πάλι από την άλλη πλευρά της για 1′.