Πολλές γυναίκες με σγουρά μαλλιά ευχόμαστε να είχαμε γεννηθεί με ίσια μαλλιά και ξοδεύουμε ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου και της ενέργειάς μας προκειμένου να αποκτήσουμε την ολόισια χαίτη των ονείρων μας. Στην πραγματικότητα όμως οι μπούκλες μπορούν να γίνουν άκρως εντυπωσιακές και γοητευτικές. Αρκεί να τις περιποιηθούμε σωστά.

Και επειδή γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι η φροντίδα τους μπορεί να εξελιχθεί σε αληθινή μάχη, συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίησή των σγουρών μαλλιών.

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στα σγουρά μαλλιά

*Τα χτενίζουμε

Όταν χτενίζουμε τα σγουρά μαλλιά, δημιουργούμε φριζάρισμα, σπάμε την τρίχα και προκαλούμε ψαλίδα, χαλάμε το σχήμα της μπούκλας, και αποκτάμε περισσότερο όγκο από όσο θα θέλαμε. Η μόνη στιγμή που μπορούμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας είναι μετά την εφαρμογή της μάσκας ή του conditioner.

*Δεν τα ενυδατώνουμε επαρκώς

Από τη στιγμή που τα σγουρά μαλλιά μας «διψούν» για ενυδάτωση, οφείλουμε να τους τη προσφέρουμε. Κάθε εβδομάδα απλώνουμε μια πλούσια μάσκα στα μαλλιά μας και σε κάθε λούσιμο δεν παραλείπουμε να εφαρμόζουμε conditioner. Προτιμάμε τις συνθέσεις που περιέχουν κερατίνη για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

*Τα στεγνώνουμε με πετσέτα

Η πετσέτα προκαλεί φριζάρισμα στα μαλλιά, οπότε πρέπει να τη βγάλουμε από την περιποίησή μας. Μια πετσέτα κατασκευασμένη από ύφασμα με μικροίνες ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι δεν θα φθείρουν τα μαλλιά μας, θα μειώσουν τον κίνδυνο φριζαρίσματος, ενώ παράλληλα θα είναι πιο απορροφητικά.

*Τα «ψήνουμε»

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας μας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε ένα ενυδατικό λαδάκι ή σέρουμ στις άκρες των μαλλιών μας και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά. Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το πιστολάκι, προτιμάμε να το χρησιμοποιούμε στη λειτουργία του κρύου αέρα.