Για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

Πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Δολοφονίες που άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Τεκμηριωμένα στοιχεία, από έγκριτους μελετητές, ζωντανεύουν εγκλήματα, που έγιναν με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Η δολοφονία του εμβληματικού ηγέτη του κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης.

Το χρονικό, τα κίνητρα και οι δράστες μιας δολοφονίας που αποτελεί ορόσημο για τη διεκδίκηση της ισότητας και την κατάργηση των διακρίσεων μέχρι σήμερα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα,

Το Βήμα προσφέρει μια μοναδική σειρά με τις σημαντικότερες πολιτικές δολοφονίες όλων των εποχών και την επίδρασή τους. Ερευνες σε βάθος και στοιχεία ζωντανεύουν τα εγκλήματα που συντάραξαν χώρες και εποχές. Ο αναγνώστης βλέπει να ξετυλίγονται στις σελίδες τους στιγμή προς στιγμή οι πιο σκοτεινές περιπέτειες από τις οποίες πέρασαν ολόκληρα έθνη.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Στον παρόντα τόμο,  εξετάζεται η ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ενός από τους αδιαφιλονίκητους ηγέτες του κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών. Το ζήτημα είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, σε μία εποχή που το κίνημα «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία).

Η δολοφονία του 

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ, η δολοφονία του Κινγκ αποτελεί ένα θλιβερό ορόσημο στην ιστορία για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις Η.Π.Α. Συνιστά τον επίλογο μίας ζωής αφιερωμένης εξολοκλήρου στις διεκδικήσεις μίας ίσης μεταχείρισης.

Παρακολουθώντας τη δράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια, παρατηρούμε να διαμορφώνεται στους Αφροαμερικανούς μία ομαδική συνείδηση. Από μία ηττοπάθεια που κράτησε δύο αιώνες αφυπνίστηκαν ακριβώς χάρη στα εμπνευσμένα, που ακόμα και σήμερα συγκινούν, λόγια του πάστορα. Επρόκειτο για ένα ισχυρό παλιρροϊκό κύμα, που σύντομα κατέκλυσε τη χώρα. Ωστόσο, η γραμμή δράσης του Κινγκ σε αντίθεση με εκείνη του Μάλκολμ Χ, βασίστηκε στη μη χρήση βίας. Ηθική και θρησκευτικότητα συνέκλιναν στην ιδέα ενός ειρηνικού κινήματος σε βαθμό ώστε το 1964 να του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης.

Το γκόσπελ τραγούδι «We shall overcome», έγινε ο ύμνος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων. Τραγουδήθηκε σε πορείες αλλά και στην κηδεία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μάλιστα ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει στίχους του στο τελευταίο του κήρυγμα.

«Εχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν μια μέρα σ’ ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από τον χαρακτήρα τους.»

Ακόμη

Nίκησε το «e-κόλλημα»

Ενα πρόγραμμα 21 ημερών, για να καταφέρετε να χρησιμοποιείτε τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς υπερβολές και χωρίς ενοχές.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε να παίζετε με το τάμπλετ, ενώ παράλληλα βλέπετε τηλεόραση;

Προτιμάτε να χάσετε τα κλειδιά σας παρά το κινητό σας;

Φοβάστε συνεχώς μην τυχόν βρεθείτε κάπου και δεν έχετε σύνδεση Wi-Fi;

Σας είναι αδύνατον να μη βλέπετε τα μηνύματά σας τη στιγμή που φτάνουν;

Τότε αυτό το βιβλίο είναι για σας!

Η Catherine Lejealle δημιούργησε ένα πρόγραμμα 21 ημερών, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε καλύτερα τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς ενοχές…

– 21 ημέρες προσωπικής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα: σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές, συνήθειες…
– Συμβουλές για να αλλάξετε την καθημερινή σας ζωή.
– Ασκήσεις και τεστ για να δείτε πού βρίσκεστε και να αντιληφθείτε το νόημά τους.
– Τι να κάνετε κάθε μέρα για να πετύχετε τους στόχους σας.
– Στοιχήματα και προκλήσεις που πρέπει να κερδίσετε μαζί στην οικογένεια.
Στο τέλος θα μπορείτε να αποσυνδέεστε όποτε χρειάζεται με χαρά και καλή διάθεση!

Μαζί

Antistress

Ζωγραφική για παιδιά και ενηλίκους

Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια, περάστε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας και καταπολεμήστε το στρες!

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Μάρτιν Λούθερ Κνγκ»: €1,35, «e-κόλλημα»: €0,50 και «Αntistress»: €0,40)