Αν και η κολοκύθα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, είναι ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που αξίζει μια θέση στη διατροφή σας.

Για το έντονο χρώμα της ευθύνεται η υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο στον οργανισμό σας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και σας προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Παράλληλα, η κολοκύθα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μάλιστα, είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες, επομένως σας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσουμε την κολοκύθα (π.χ. κολοκυθόσουπα βελουτέ, ψητή με βαλσάμικο, κολοκυθόπιτα, σε smoothie), ωστόσο η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι πραγματικά πρωτότυπη και εύκολη.

Πώς θα φτιάξετε ψητά τσιπς κολοκύθας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κολοκύθα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • κανέλα σε σκόνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ξεφλουδίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Με τη λεπτότερη ρύθμιση ενός κόφτη, κόβετε λεπτές φέτες κολοκύθας. Έχετε κατά νου ότι η κολοκύθα συρρικνώνεται στο ψήσιμο, επομένως τα τσιπς σας πρέπει να έχουν δύο φορές μεγαλύτερο σχήμα από αυτό που θέλετε. Τοποθετήστε τα τσιπς κολοκύθας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε στον προθερμασμένο για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.