«Πόδι της χήνας», ρυτίδες, χαλάρωση, μαύροι κύκλοι. Η καθημερινή φροντίδα με τις εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις είναι απαραίτητη για να λειαίνουμε τις ατέλειες του βλέμματος που προσθέτουν χρόνια στην όψη μας. Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμα μέθοδος που μεγιστοποιεί τα οφέλη της περιποίησής μας. Η face yoga.

Αυτές οι στοχευμένες ασκήσεις face yoga ξεκουράζουν και δυναμώνουν τους μύες γύρω από τα μάτια. Το αποτέλεσμα; Θεαματικό.

* Τοποθετούμε τον δεξί μας δείκτη στην έξω πλευρά του ματιού και τον αριστερό στη μέσα πλευρά. Ασκούμε ελαφριά πίεση για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίζουμε με το άλλο μάτι. Στη συνέχεια, με τα ακροδάχτυλά μας κάνουμε ελαφρά ρυθμικά χτυπηματάκια. Ξεκινάμε από τη γραμμή των φρυδιών και συνεχίζουμε κυκλικά γύρω από τα μάτια, πάνω στο κόκαλο.

* Κλείνουμε τα μάτια μας σφιχτά και τα ανοίγουμε ξαφνικά όσο πιο πολύ μπορούμε (τα γουρλώνουμε). Επαναλαμβάνουμε μέχρι ότου να νιώσουμε ότι τα μάτια μας υγραίνονται.

* Σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας το σήμα της νίκης. Ακουμπάμε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού, αντίστοιχα. Πιέζουμε σταθερά ενώ παράλληλα κοιτάμε τη μύτη.  Έτσι ενεργοποιούνται οι άνω και κάτω σφιγκτήρες μύες των ματιών. Η άσκηση κάνει  πιο σφριγηλή την επιδερμίδα και απαλύνει τους μαύρους κύκλους.

Αφιερώνουμε καθημερινά 30 δευτερόλεπτα για την κάθε άσκηση. Σε μερικές εβδομάδες θα διαπιστώσουμε ορατή βελτίωση σ τις ρυτίδες, το «πόδι της χήνας», τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και το μεσόφρυο. Παράλληλα η ενδυνάμωση των μυών έχει ως αποτέλεσμα την ανόρθωση και σύσφιξη του βλέμματος.

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι…

* Με την πάροδο του χρόνου, ο οργανισμός μας παράγει λιγότερο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του πάχους της επιδερμίδας. Ετσι γίνονται ορατά τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, γι’ αυτό και το σκούρο χρώμα στην περιοχή.