Ημερολόγιο 2021

Τα θρυλικά αλφαβητάρια γίνονται ημερολόγιο για το 2021

Οι αθάνατες εικονογραφήσεις του Κώστα Γραμματόπουλου, που συνόδεψαν τις μαθητικές ανησυχίες μας επί δεκαετίες.

Ενα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από τις αριστουργηματικές εικόνες, των βιβλίων της μεταπολεμικής Ελλάδας, που μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και έβαλαν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο!

Σε μία πολυτελή σκληρόδετη έκδοση

Τόσο μακριά, τόσο κοντά!

Ηταν η εποχή που η Ελλάδα έβγαινε απ’ τον πόλεμο και μετρούσε τραύματα. Η ανάγκη για επαφή και συντροφικότητα ήταν τόσο έντονη όσο ποτέ άλλοτε. Μέρος της εικονογράφησης εκείνης της περιόδου είχε αναλάβει ο ζωγράφος και χαράκτης Κώστας Γραμματόπουλος, τα δημοφιλή σχέδια του οποίου συνόδεψαν τις μαθητικές ανησυχίες επί δεκαετίες. Στην αρχή με «Τα καλά παιδιά», το αναγνωστικό σε κείμενα του Επαμεινώνδα Γεραντώνη, που πρωτοκυκλοφόρησε το σχολικό έτος 1949-50. Οι ιστορίες της Αννας, του Ρήγα και της Νίνας σκοπό είχαν να συνδυάσουν τη δημιουργική φαντασία με τη μάθηση της γλώσσας. Στη συνέχεια με το «Αλφαβητάριον» που κυκλοφόρησε το 1955 και εισήγε στη γλώσσα τους μαθητές ώς το τέλος της δεκαετίας του 1970. Μέσα από τις ιστορίες της Αννας, του Μίμη, της Λόλας, σε κείμενα των Ι.Κ. Γιαννέλλη και Κ. Σακκά, καθρέφτισε τις κοινωνικές αλλαγές στη μεταπολεμική Ελλάδα, ο πληθυσμός της οποίας μεταφερόταν από την ύπαιθρο στις πόλεις.

Τόσο μακρινές, αλλά και τόσο κοντινές, οι εικόνες αυτές μεταφέρουν συναισθήματα και γίνονται ο άξονας του φετινού μας ημερολογίου. Σε μια εποχή που μετράει απώλειες και τραύματα από τον «πόλεμο» με την πανδημική κρίση.

Ευχόμαστε ένα καλύτερο 2021!

Μαζί

Μαστορέματα

Επανεκκίνηση με τα «μαστορέματα» Ιανουαρίου!

Μπείτε στο κλίμα αισιοδοξίας, που φέρνει το πέρασμα στη νέα χρονιά και νιώστε καλύτερα την αλλαγή, ανανεώνοντας το σπίτι σας με μικρές, αλλά καίριες επεμβάσεις, που θα σας αλλάξουν τη διάθεση.

Τα «μαστορέματα» έρχονται,  γεμάτα προτάσεις που κεντρίζουν τη δημιουργική σας πλευρά και κάνουν το σπίτι πιο ευχάριστο και πρακτικό.

-ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ:

Εντυπωσιακή μεταμόρφωση με χρώμα και διακοσμητικά προφίλ

-ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ:

Oλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα

-Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ:

Aψογο στιλ και αποθηκευτική τάξη

  • Επίσης

Βήμα-βήμα οδηγίες για…

-να φτιάξετε αυτοσχέδια ράφια, που θα σας λύσουν τα χέρια

-να δημιουργήσετε πρωτότυπα δώρα με Αλεξανδρινό

Ολα όσα θέλατε για το σπίτι και δεν ξέρατε πού να τα βρείτε, υπάρχουν στα «μαστορέματα»!

Ακόμη

5 πιστοποιημένες χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης ΜΕΓΑ, σε μέγεθος MEDIUM, για υψηλή προστασία.

Διαθέτουν 3 στρώματα προστασίας, καινοτόμα υφασμάτινα πλαϊνά και πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.

Οι μόνες σε 3 μεγέθη!

Χειρουργικές μάσκες ΜΕΓΑ.

Σχεδιασμένες για την ασφάλειά σας!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ημερολόγιο 2021»: €1,90)

Ακολουθήστε το στο Google News