Είναι ισχυρό, είναι φυσικό και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. To tea tree oil τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στον χώρο του skincare, αποτελώντας μια φυσική λύση στα σπυράκια. Το κιτρινωπό αυτό έλαιο με τη μυρωδιά που θυμίζει καμφορά, προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, ενός μικρού δέντρου που εντοπίζεται στην Αυστρα­λία και έχει γίνει διάσημο για τις αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Αν λοιπόν αναζητάτε μια φυσική λύση για την ακμή σας, το tea tree oil είναι μια χρήσιμη προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Πώς θα εντάξετε το tea tree oil στην περιποίησή σας

Δεν πρέπει να εφαρμόζετε το tea tree oil αδιάλυτο στο δέρμα. Συνήθως όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, τα αναμειγνύετε με ένα άλλο λάδι βάσης (όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο). Ωστόσο, αν έχετε λιπαρό ή/και ακνεϊκό δέρμα, αυτά τα έλαια βάσης μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή σας. Γι’ αυτό μια καλή ιδέα είναι να αναμείξετε το tea tree oil με την ενυδατική σας κρέμα.

  • Για την προληπτική θεραπεία ολόκληρου του προσώπου, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια να την εφαρμόσετε.
  • Για μια τοπική θεραπεία, βρέξτε λίγο βαμβάκι με νερό, προσθέστε μια σταγόνα tea tree oil και ταμπονάρετε το σπυράκι.
  • Ένας εύκολος τρόπος για να εντάξετε το tea tree oil στη ρουτίνα περιποίησής σας είναι επιλέγοντας προϊόντα που το περιέχουν στη σύνθεσή τους. Έτσι, θα επωφεληθείτε ταυτόχρονα από τις ιδιότητες του tea tree oil αλλά και των υπόλοιπων συστατικών.

Τι να προσέξετε

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Στην αδιάλυτη μορφή του, το tea tree oil είναι ένα πολύ ισχυρό συστατικό, οπότε προσέξτε όταν το εφαρμόζετε στο δέρμα σας. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφύγετε τους ερεθισμούς είναι να το δοκιμάσετε πρώτα στο χέρι σας για να δείτε αν θα αντιδράσει. Επίσης, ενώ σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα λάδι που ταιριάζει στις περισσότερες επιδερμίδες, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή έκζεμα, θα πρέπει να το αποφύγετε.