Οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουν από τη μητέρα τους μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης και στη συνέχεια μένουν πιστές σε αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της. Κι ενώ δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να τηρείτε ευλαβικά μια συγκεκριμένη ρουτίνα -άλλωστε, οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας-, το πρόβλημα προκύπτει όταν η μέθοδος αυτή βλάπτει την τρίχα σας. Επομένως, αν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας είναι άτονα και θαμπά, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξετε συνήθειες.

Μικρές αλλαγές στον τρόπο που περιποιείστε τα μαλλιά σας είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά.

*Εστιάστε στην ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη πριν το λούσιμο, κατά το λούσιμο και μετά το λούσιμο. Προτού λουστείτε, απλώστε λάδι (λάδι καρύδας, ελαιόλαδο, καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο) στο κεφάλι σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ώστε το έλαιο να εισχωρήσει βαθύτερα. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα και στη συνέχεια λουστείτε όπως συνήθως. Αφού λουστείτε απλώστε στις άκρες των μαλλιών σας conditioner και μετά το λούσιμο εφαρμόστε -επίσης στις άκρες των μαλλιών σας- ενυδατικό λαδάκι.

*Μείνετε μακριά από τα εργαλεία styling

Αυτήν την περίοδο που μένετε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσετε την τρίχα σας να «ξεκουραστεί» και να μείνετε μακριά από τα καυτά εργαλεία styling. Όταν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Μην ξεχνάτε πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

*Αποφύγετε το καυτό νερό

Το καυτό νερό βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Όσο χαλαρωτική και αν είναι η αίσθηση του καυτού νερού μετά από μια δύσκολη ημέρα, πρέπει να το αποφεύγετε αν θέλετε λαμπερά μαλλιά, αφού μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και να αφήσει τα μαλλιά σας ξηρά. Επομένως, προσπαθήστε να λούζεστε με χλιαρό νερό.