Είπαμε: φέτος, baby steps. Όχι, δηλαδή, μεγαλεπίβολοι στόχοι, αλλά μικρά, καθημερινά βήματα αλλαγής και βελτίωσης της καθημερινότητάς μας! Μια ωραία ιδέα είναι η εκκαθάριση στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά, για να φυσήξει λίγος φρέσκος αέρας ανάμεσα σε σπασμένα μολύβια και ληγμένες μάκσαρες.

Πάμε, βήμα βήμα

1.Βγάλτε έξω όλα τα καλλυντικά σας

Πάνω σε μια πετσέτα τα ρίχνουμε όλα κάτω, για να έχουμε εικόνα τους. Εκ πρώτης, διακρίνουμε τι θέλει πέταμα, κοιτάζοντας, μεταξύ άλλων, και τις ημερομηνίες λήξης. Τα υπόλοιπα τα χωρίζουμε σε κατηγορίες: για τα χείλη, για τα μάτια, για το πρόσωπο. Ή, ανά είδος: τα μολύβια, τα στικ, οι πούδρες…

2.Καθαριότητα, μισή αρχοντιά

Πλένουμε στο πλυντήριο το/τα νεσεσέρ και φυσικά τα πινέλα μας. Τα πινέλα με το σαμπουάν μας και τα δυο μας τα χεράκια. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα απορροφητικό κομμάτι χαρτί ή καθαρή πετσετούλα. Επίσης, με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ καθαρίζουμε μολύβια και παλέτες που έχουν λερωθεί και μουντζουρωθεί από άλλα προϊόντα μες στο νεσεσέρ μας.

3. Νόμος και τάξη

Μήπως κάποια καλλυντικά που δεν χρησιμοποείτε πολύ να βρουν την θέση τους εκτός νεσεσέρ και να ηρεμήσουν μες στο ντουλάπι του μπάνιου μέσα σε ένα ωραίο καλαθάκι από μπαμπού; Επίσης, όποια προϊόντα έχετε διπλά (δύο κόκκινα κραγιόν, δύο μάκσαρες κλπ) χωρίστε τα σε δύο νεσεσέρ. Το ένα ας είναι αυτό που θα μεταφέρετε μαζί σας εκείνες τις μέρες του γραφείου ή για κάποιο διημέρο, ταξίδι και τα τοιαύτα. Εντάξει, κάποια στιγμή θα ξαναταξιδέψουμε, ντε!

Καθαρά αξεσουάρ και πινέλα; Καλύτερο και πιο υγιεινό μακιγιάζ!

4.Βάλτε το σε πρόγραμμα

Κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, κάντε μια τέτοιου τύπου εκκαθάριση. Επίσης, πείτε όχι σε ανόητες αγορές λόγω κάποιας προκλητικής έκπτωσης. Τι να το κάνετε τόσο γκλίτερ; Με μέτρο όλα.