Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα για ένα καθηλωτικό μίνιμαλ μακιγιάζ, που αρμόζει στις επιταγές των καιρών μας. Ακόμη και αν εφαρμοστεί μόνο του, χωρίς σκιά, το αποτέλεσμά του μπορεί να απογειώσει το βλέμμα μας. Αρκεί να το έχουμε τοποθετήσει σωστά και ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας. Η ιδανική γραμμή μπορεί να κάνει το βλέμμα μας καθηλωτικό και να καμουφλάρει τις ατέλειες στο σχήμα τους. Για παράδειγμα, αν η εξωτερική γωνία τους έχει καθοδική φορά, τότε το σχήμα γραμμής πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να την ανασηκώνει.

Ωστόσο, για πολλές από εμάς η τοποθέτησή του αποτελεί πονοκέφαλο. Δεν είναι εύκολο να πετύχουμε το τέλειο, εντυπωσιακό, γατίσιο αποτέλεσμα που βλέπουμε στα περιοδικά. Το μυστικό της επιτυχίας; Η εξάσκηση και τα ακόλουθα βήματα τεχνικής.

(Σημείωση: Eyeliner λέγεται και το μολύβι, ωστόσο εμείς αναφερόμαστε στο υγρό eyeliner, που έχει έναν παραπάνω βαθμό δυσκολίας.)

Ο σχεδιασμός

1. Ξεκινάμε από το κέντρο του πάνω βλεφάρου προς την εξωτερική γωνία. Ανασηκώνουμε απαλά το βλέφαρο για να κάνουμε τη γραμμή όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες.

2. Απλώνουμε το eyeliner με απαλές μικρές πινελιές ώστε να μπορούμε να διορθώσουμε πιο εύκολα τυχόν αστοχίες.

3. Συνεχίζουμε τη γραμμή και στην εσωτερική γωνία.

4. Επαναλαμβάνουμε τις ίδιες κινήσεις και στο άλλο μάτι, επιδιώκοντας συμμετρικό αποτέλεσμα.

5. Δεν αφήνουμε κενό μεταξύ του βλεφάρου και των βλεφαρίδων. Αν μετά την εφαρμογή μάς έχουν ξεφύγει κάποια σημεία, τα «γεμίζουμε» με σκιά.

Αμυγδαλωτά μάτια

Κάνουμε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού. Επεκτείνουμε τη γραμμή μέχρι την εξωτερική γωνία, αλλά όχι πέρα από αυτήν. Ετσι τα μάτια μας θα δείχνουν πιο μεγάλα και πιο εκφραστικά.

Μικρά μάτια

Για να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο έντονα, σχεδιάζουμε μια γραμμή πέρα από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, της δίνουμε έξτρα πάχος.

Μάτια με καθοδική εξωτερική γωνία

Για να εξισορροπήσουμε το σχήμα τους, προεκτείνουμε τη γραμμή πέρα από την εξωτερική γωνία τού πάνω βλεφάρου και προσθέτουμε όσο περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες. Η τεχνική θα δώσει την ψευδαίσθηση της ανοδικής φοράς, ενός «ελαφίσιου» εφέ.

Extra tips

* Το υγρό eyeliner χρειάζεται κινήσεις ακριβείας για να φαίνεται ωραίο. Ως βοήθεια, τις πρώτες φορές που θα εξασκούμαστε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μολύβι, το οποίο είναι πιο εύκολο να διορθωθεί.

* Αν θέλoυμε να κάνουμε το βλέμμα μας πιο φωτεινό, βάζουμε άσπρο μολύβι στην εσωτερική γραμμή τού πάνω και κάτω βλεφάρου.

* Παίρνουμε σελοτέιπ και το κολλάμε στη νοητή προέκταση της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων. Σχεδιάζουμε το cat eye που μας αρέσει και που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών μας. Στο σελοτέιπ θα αποτυπωθούν τυχόν άστοχες κινήσεις και μουντζούρες. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σελοτέιπ. Η άψογη γραμμή μας είναι έτοιμη.