Το βασικότερο είναι όταν είσαι σε σχέση να περνάς καλά και εσύ και ο σύντροφός σου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια αμοιβαίας μορφής ευτυχία.

Οι δέκα κανόνες

  1. Καλή επικοινωνία. Να υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίον θα μιλάτε μεταξύ σας και θα υπάρχει η απαραίτητη συνεννόηση. Η καλή επικοινωνία επιφέρει θετικά στοιχεία σε έναν δεσμό.
  2. Εμπιστοσύνη. Που συνδέεται με την καλή επικοινωνία. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη τότε δημιουργούνται πολλά και διαφορετικά προβλήματα, τα οποία δύσκολα επιλύονται όσο περνάει ο καιρός.
  3. Σεβασμός. Με το να σέβεσαι τον σύντροφό σου και να σε σέβεται και εκείνος, δημιουργείται ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθετε και οι δύο ασφαλείς αλλά και πιο δυνατοί.
  4. Αίσθηση ομάδας. Εσύ και ο σύντροφός σου είστε ένα «team» και αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό συνδυάζεται με ερωτικά συναισθήματα και ρομαντισμό, τότε τίποτα δε μπορεί να σας «λυγίσει» συναισθηματικά.
  5. Ελεύθερος χώρος και χρόνος. Είναι καλό και οι δύο να είστε εντάξει με το θέμα του χώρου και του χρόνου. Να μπορεί δηλαδή ο καθένας να αντιλαμβάνεται τις ατομικές ανάγκες του άλλου.
  6. Φιλοδοξίες. Να στηρίζει ο καθένας το μέλλον του άλλου και να συμμετέχει στις φιλοδοξίες και τα σχέδιά του.
  7. Να μιλάνε ήρεμα. Σαφώς και πάντα θα υπάρχουν μικρές εντάσεις, το θέμα είναι να μη γίνεται συνήθεια και βασικός τρόπος επικοινωνίας, τα νεύρα, το δράμα και ή έλλειψη σεβασμού.
  8. Να ακούει ο ένας τον άλλον. Η αλληλοκατανόηση γίνεται και μέσω της υπομονής απέναντι στο τι θα πει ο ένας στον άλλον.
  9. Να έχουν κοινό πλάνο. Αν ο ένας θέλει να παντρευτεί και η άλλη θέλει να είναι για πάντα απλά σε σχέση ή πιο «χαλαρά», τότε αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να αλλάξει.
  10. Να υπάρχει ικανοποίηση στον σεξουαλικό τομέα. Διαφορετικά, δημιουργούνται ανασφάλειες, γκρίνια, στεναχώρια και απογοητεύσεις. Αυτό είναι κάτι βέβαια που ξέρετε εξαρχής ότι είναι σημαντικό και στο οποίο ταιριάζετε ή όχι.