Ο χειμώνας σε συνδυασμό με την καραντίνα, μπορούν να λειτουργήσουν ως μια καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας. Ας δούμε λοιπόν όσα μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να περιποιηθούμε το σώμα μας και ταυτόχρονα να ξεκουράσουμε το μυαλό μας.

*Καθαρισμός

Ένα απολαυστικό αφρόλουτρο με ένα ενυδατικό καθαριστικό είναι ό,τι πρέπει για να περιποιηθούμε εύκολα το δέρμα μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να ρίξουμε άλατα και έλαια στο μπάνιο. Ο ιδανικός χρόνος παραμονής στην μπανιέρα είναι περίπου μισή ώρα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και να χαλαρώσουμε. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα και να ξεκουράσουμε το μυαλό μας, ανάβουμε ένα αρωματικό κερί με λεβάντα ή κάποια άλλη μυρωδιά της αρεσκείας μας.

Προσοχή: Αποφεύγουμε το καυτό νερό, γιατί καταστρέφει τα φυσικά λιπίδια του δέρματος και προκαλεί ξηρότητα.

Tip: Ιδανικά, πριν γεμίσουμε την μπανιέρα με νερό, κάνουμε κανονικά ντους για να διώξουμε τους ρύπους από το δέρμα.

*Ανανέωση

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι ο λόγος που η όψη μας γίνεται άτονη, τραχιά και θαμπή, με ξεφλούδισμα. Η απολέπιση είναι η ιδανική διαδικασία ώστε να δυναμώσουμε τη φυσική αναγέννηση του δέρματος.

Προσοχή: Aν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, αποφεύγουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τι να προτιμήσουμε:

-Για την απολέπιση θα χρειαστούμε ένα scrub ή μια βούρτσα με φυσική τρίχα.

-Το scrub συνήθως περιέχει έλαια τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν άμεσα λαμπερό.

-Το μασάζ με μια βούρτσα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, με κατεύθυνση την καρδιά, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενεργοποιεί τη λέμφο και συντελεί στην αποβολή των τοξινών.

Τip: Αν δεν έχουμε scrub, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε αναμειγνύοντας χοντρό αλάτι ή μαύρη ζάχαρη και κάποιο έλαιο της αρεσκείας μας σε τέτοια αναλογία ώστε το μείγμα να μπορεί να απλωθεί στο σώμα.

*Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση, είναι η ώρα για την ενυδάτωση και τη θρέψη. Αν έχουμε κανονική επιδερμίδα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα. Αν έχουμε ξηρή ή θαμπή επιδερμίδα με τάση για ξεφλούδισμα, επιλέγουμε για καθημερινή χρήση ένα βούτυρο σώματος (στις συσκευασίες αναγράφεται ως body butter) ή ένα γαλάκτωμα ειδικά σχεδιασμένο για την ξηρή/πολύ ξηρή επιδερμίδα.