Αν το παιδί σου είναι επίδοξος οδηγός ή αν τρέφεις αγάπη για την οδήγηση και δύσκολα βγαίνει από το μυαλό σου, ένα από τα τόσα τηλεκατευθυνόμενα που κυκλοφορούν μπορούν να προσφέρουν ώρες διασκέδασης στο (μικρό ή μεγάλο) παιδί με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Κυκλοφορούν τηλεκατευθυνόμενα κάθε μορφής, κάτι που σημαίνει όχι μόνο οπτικές διαφορές αλλά και στη συμπεριφορά τους, καθώς για παράδειγμα μερικά είναι σχεδιασμένα για κόλπα ενώ άλλα, πιο «παραδοσιακά», για κανονική οδήγηση και χρήση.

Οι τρόποι με τους οποίους ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα μπορεί να απασχολήσει ένα παιδί δεν περιορίζονται μονάχα στη διασκέδαση. Μπορεί να βοηθήσει στην ευκολότερη κατανόηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να το βοηθήσει να καλλιεργήσει βασικές αρχές οδηγικής συμπεριφοράς, απλώς στήνοντας πίστες με βασικά σήματα όπως STOP ή απαγορευτικά, ώστε μέσα από το παιχνίδι να καταλάβει τη σημασία του Κ.Ο.Κ. παρά το νεαρό της ηλικίας του. Βέβαια, ο βασικός λόγος που αποκτά ένα τηλεκατευθυνόμενο πιθανότατα είναι η ψυχαγωγία, οπότε για να ζωγραφιστεί ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του, μπορείς να διαλέξεις ένα από τα εξής εντυπωσιακά οχήματα.

Carrera Red Hunter X

Μια κλασικού σχεδιασμού επιλογή για τους λάτρης του χώματος και της δράσης, το Carrera Red Hunter X είναι έτοιμο να κατακτήσει τους αδάμαστους λόφους του… κήπου σου και τα πανύψηλα βουνά από… ρούχα εντός του σπιτιού. Έχει μήκος 25 εκατοστά και ύψος 17.4 εκατοστά, καθιστώντας το έτσι αρκετά επιβλητικό στο μάτι κι όχι μόνο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα monster truck που μπορεί να τρέξει σε «βρώμικες» πίστες και η ταχύτητά του αγγίζει τα 9 χιλιόμετρα ανά ώρα. Από τον συνδυασμό λευκού, κόκκινου και μαύρου χρώματος καταλαβαίνεις πως έχει «άγριες» διαθέσεις και η αεροτομή στην ουρά του οχήματος το κάνει πιο στιλάτο από ένα τυπικό monster truck.

Τα τεράστια λάστιχά του απορροφούν τους κραδασμούς από τα άλματα που αναπόφευκτα θα κάνεις όταν πιάσεις το χειριστήριο στα χέρια του, ενώ δεν απαιτείται συναρμολόγηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι «ετοιμοπόλεμο» σε δευτερόλεπτα μετά την έξοδό του από τη συσκευασία. Μιλώντας για χειριστήριο, ενσωματώνει ασύρματη τεχνολογία 2.4GHz που συνεπάγεται πεντακάθαρο σήμα, οπότε μπορεί να συνυπάρξει σε μια πίστα με έως και 15 ακόμη οχήματα ίδιας τεχνολογίας και να μην υπάρχουν παρεμβολές μεταξύ τους, εγγυώντας σου έτσι απροβλημάτιστο παιχνίδι μόνος ή με άλλους οδηγούς.

Exost Mini Fold

Αντισυμβατικό και παιχνιδιάρικο, το Exost Mini Fold πιθανώς δε μοιάζει με κάποιο από τα τηλεκατευθυνόμενα που έχεις δει. Ο σχεδιασμός υπερυψωμένου hatchback κρύβει κάτι περισσότερο από απλή σχεδιαστική επιλογή, καθώς το Mini Fold μπορεί να σηκωθεί σούζα στις δύο πισινές ρόδες και να πραγματοποιήσει κανονικά την πορεία του. Αυτό συνεπάγεται έναν ολοκαίνουριο κόσμο για κόλπα, καθώς κάθε άλμα, στροφή ή οτιδήποτε σκεφτείς, πλέον γίνεται με ένα αμάξι που πατάει στο έδαφος με δύο κι όχι τέσσερις τροχούς οπότε η συμπεριφορά του θα είναι εντελώς διαφορετική.

Βέβαια, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί κι ως ένα λίγο πιο τυπικό αυτοκίνητο, απλώς κάνοντας μια μικρή αλλαγή στις μπροστινές ρόδες. Έτσι, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 7 χιλιόμετρα ανά ώρα και με λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς, η συμπεριφορά του εντός κι εκτός «δρόμου» θα είναι εκπληκτικά ακριβής. Ακόμη και με τέσσερις τροχούς στο έδαφος όμως, μπορεί να εκτελέσει άλλα κόλπα, όπως περιστροφές 360 μοιρών όπου κυριολεκτικά «χορεύει» στη μια ρόδα. Αν νιώθεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου, μπορείς να επιχειρήσεις περίτεχνα άλματα και κόλπα κάθε είδους συνδυάζοντας όλες τις δυνατότητες του Mini Fold.

Carrera Mario Kart

Η Nintendo έχει μια απίθανη ικανότητα: να διασκεδάζει τα παιδιά με κάθε της κυκλοφορία και να κάνει τους μεγάλους να νιώθουν ξανά παιδιά. Αυτή η μαγεία μεταφέρεται με άριστη λεπτομέρεια στα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια Carrera Mario Kart, μια σειρά που περιλαμβάνει αγαπημένους χαρακτήρες όπως Mario, Luigi, Peach και Yoshi  μεταξύ άλλων, φτιαγμένους με απόλυτη πιστότητα ως τηλεκατευθυνόμενα που μπορούν να «οργώσουν» το σαλόνι. Διαθέτουν εύχρηστο και ακριβή πολυκατευθυντικό χειρισμό αλλά και γρανάζια στο διαφορικό, οπότε η οδήγησή τους είναι εξίσου ονειρική με του παιχνιδιού από το οποίο προέρχονται.

Οι ταχύτητες που μπορούν να αναπτύξουν είναι εξίσου εντυπωσιακές, καθώς κάθε όχημα μπορεί να αγγίξει τα 9 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το χειριστήριο και το όχημα ενσωματώνουν επίσης ασύρματη τεχνολογία 2.4GHz, ώστε αν μαζευτείτε όλη η… kartoπαρέα να παίζετε χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές και να τρέχετε γύρους στις ολόδικές σας πίστες δίχως έγνοια. Οι μπαταρίες περιλαμβάνονται στη συσκευασία οπότε από τη στιγμή που θα φτάσει το κουτί με το τηλεκατευθυνόμενο στα χέρια σου, ο πρώτος γύρος-ζέσταμα δεν απέχει παρά μερικά δευτερόλεπτα.

Exost Motodrift

Ωραία τα αυτοκίνητα, όμως για μερικούς τα δίκυκλα είναι μια πιο συναρπαστική και μοναδική εμπειρία. Εκεί ακριβώς εμφανίζεται το Exost Motodrift και θα εκπληρώσει τα όνειρα μικρών και μεγάλων που θέλουν μια μηχανή που κάνει κόλπα με ελάχιστη προσπάθεια. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός της μαρτυρά πως τίποτα δε θα είναι βαρετό όταν έρθει στα χέρια σου, από την πρώτη κιόλας ματιά. Στη δεύτερη ματιά, πιθανότατα θα παρατηρήσεις τον παράξενο πίσω τροχό, ο οποίος περιστρέφεται 90 μοίρες και επιτρέπει απίθανες επί τόπου στροφές με ταχύτητα και περιστροφές 360 μοιρών με τις οποίες θα μυρίσει… καμένο λάστιχο.

Παρότι μικρότερο από πολλά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, λόγω του σχεδιασμού της, δεν υπολείπεται της δυνατότητας να πιάσει μεγάλη ταχύτητα – αγγίζει τα 9 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι αγώνες με άλλους παίκτες θα είναι συναρπαστικοί χάρη στην ταχύτητα και τα κόλπα που θα σκαρφιστεί ο καθένας, ενώ χάρη στην ασύρματη τεχνολογία 2.4GHz, τίποτα δε θα μπει εμπόδιο στη διασκέδασή σας.

Carrera Red Bull NX1

Το τηλεκατευθυνόμενο για εκείνους που δεν «αστειεύονται» λέγεται Carrera Red Bull NX1 και -όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τα διακριτικά της Red Bull στα πλάγιά του- «πετάει» όταν πάρει μπρος. Ο επιβλητικός σχεδιασμός του δεν περιορίζεται σε γραφικά βέβαια, μιας και ο όμορφος προφυλακτήρας μπροστά προστατεύει τα λάστιχα και τις αναρτήσεις, ενώ το πίσω μέρος έχει μια ψηλή αεροτομή, το υψηλότερο σημείο του σώματος για την ακρίβεια. Το Red Bull NX1 δεν απέχει πολύ από το έδαφος και θυμίζει κάτι μεταξύ φόρμουλας και αγωνιστικού εκτός πίστας, το οποίο ισχύει και στην πράξη καθώς μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις εντός κι εκτός «ασφάλτου».

Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 20 χιλιόμετρα ανά ώρα, πράγμα εντυπωσιακό που συμπληρώνεται από εξίσου σημαντικές λειτουργίες και δυνατότητες. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του αντέχει περίπου 40 λεπτά οδήγησης προτού χρειαστεί φόρτιση και με την ασύρματη τεχνολογία 2.4GHz έχει καλή εμβέλεια και φυσικά, δεν εμποδίζεται η χρήση του από τις όποιες παρεμβολές. Επιπλέον, κατά την οδήγηση «διαβάζει» οκτώ κατευθύνσεις, πρακτικά καλύπτοντας κάθε πιθανή αλλαγή πορείας κι έτσι παρέχει απαράμιλλη ακρίβεια ακόμη και στην πιο μικρή αλλαγή που θα κάνεις μέσω του χειριστηρίου. Για μια ξεχωριστή λύση παντός εδάφους, με εξαιρετικές επιδόσεις και φανταστικό σχεδιασμό, αλλά και την ευκολία που παρέχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, το Carrera Red Bull NX1 είναι μονόδρομος.