Συνεχίζονται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», το πρωί της Τετάρτης 17/2.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται σε αυτόν η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε, όπως και εχθές Τρίτη 16/2, στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με -24.8 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία των -20.4 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα αποτελεί ρεκόρ από την αρχή λειτουργίας του σταθμού, την Άνοιξη του 2006.

Παράλληλα, τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου επικράτησαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν μικρή εξασθένηση. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 121 χλμ/ώρα.

Η «Μήδεια» κινείται πλέον, νότια και πλήττει την Κρήτη, αφού σάρωσε την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, καθώς και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις μετακινήσεις.

Το πρωί, ισχυρός παγετός επικρατεί σε μεγάλο μέρος της χώρας και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι διανύουμε το νέο τρίτο χτύπημα της κακοκαιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.