Συνεχίζουν και σήμερα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δώσουν ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν είχαν από την πτώση δένδρων και κλαδιών στα καλώδια ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Μέχρι χθες το πρωί τα σπίτια χωρίς ρεύμα ανέρχονταν περίπου σε 10.000 , ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ τα ξημερώματα, έχουν απομείνει περίπου 3.500 νοικοκυριά που συνεχίζουν να είναι χωρίς ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Να σημειωθεί ότι η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Η ενόχληση του Πρωθυπουργού

Σημειώνεται πως το πινγκ – πονγκ ευθυνών σχετικά με το πρόβλημα προκάλεσε την ενόχληση και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος» σημείωσε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε μειώσεις στους λογαριασμούς όσων έμειναν χωρίς ρεύμα.