Προκειμένου να κρατήσουμε το δέρμα μας υγιές και ενυδατωμένο, η εφαρμογή μιας ενυδατικής σύνθεσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας skincare ρουτίνας. Ωστόσο, ποια σύνθεση μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερο αποτέλεσμα; Το body oil ή η body lotion; Τόσο το λάδι σώματος όσο και η λοσιόν προορίζονται για την ενυδάτωση του δέρματός μας, οπότε ποια είναι η διαφορά τους;

Το λάδι βοηθά στην επαναφορά της χαμένης υγρασίας στο δέρμα (μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση), εισχωρόντας στο δέρμα και θρέφοντάς το. Η λοσιόν, από την άλλη, έχει ως βάση το νερό και απορροφάται πιο γρήγορα από την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς τη.

Τι προσφέρει το λάδι σώματος στο δέρμα μας;

Πολλά λάδια -όπως το jojoba, για παράδειγμα- μοιάζουν με τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στο δέρμα μας, βοηθώντας στην επιδιόρθωση και τη ρύθμιση του επιδερμικού φραγμού.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, όταν αυτά τα έλαια απορροφώνται από το δέρμα, τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας μας τα αντιμετωπίζουν ως δικά τους – με αποτέλεσμα μια επανορθωτική, ενυδατωμένη επίδραση.

Τι προσφέρει η λοσιόν στο δέρμα μας;

Οι λοσιόν ουσιαστικά αποτελούν ένα μείγμα λαδιού και νερού και συνήθως λειτουργούν καλύτερα για το ξηρό δέρμα. Επειδή έχουν ως βάση το νερό, συχνά διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα και εξασφαλίζουν ενυδάτωση με διάρκεια.

Body lotion ή body oil;

Το αν θα προτιμήσουμε μια body lotion ή ένα body oil για την ενυδάτωση του δέρματός μας έχει να κάνει με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε και τις δύο.

Ανεξάρτητα από το ποια σύνθεση προτιμάμε, λαμβάνουμε υπόψιν και τα συστατικά που περιέχουν. Όσον αφορά στις body lotion, αναζητούμε μία που περιέχει υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια – και τα δύο βοηθούν την επιδερμίδα να συγκρατήσει υγρασία. Αν πάλι προτιμάμε τα body oils, επιλέγουμε ένα με βότανα και συνδυασμό ελαίων για έξτρα θρέψη.

Για να επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο από τις ευεργετικές ιδιότητες της body lotion και του body oil, φροντίζουμε να τα εφαρμόζουμε αμέσως μετά το ντους μας, σε νωπή επιδερμίδα.