Νέες συνταρακτικές καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων αναμένονται για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για να μεταφερθεί σε κανονικό κελί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του.

Η έρευνα που διατάχθηκε ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η έρευνα που έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσυκλέτα του ηθοποιού – σκηνοθέτη, διήρκεσε δύο ώρες με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε τέσσερις κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων που έχει προτείνει ο συνήγορος του δεύτερου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 5-6 μάρτυρες, ένας εκ των οποίων καταγγέλλει και κακουργηματική πράξη σε βάρος του.

Δύο νέοι μάρτυρες, πάντως, ήδη προτίθενται να καταθέσουν στην 19η τακτική ανακρίτρια προκείμενου να πουν όσα βίωσαν.

Τα αδικήματα, όπως μετέδωσε το Star, φέρεται να τελέστηκαν το 2015 σε βάρος δύο 17χρονων.

Τα αιτήματα Κούγια και η επίσκεψη στην Τρίπολη

Την στιγμή που ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει στις φυλακές της Τρίπολης σε «εξαιρετική κατάσταση», όπως είπε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τα νέα αιτήματα για την υπεράσπισή του διατηρούν το πολύκροτο θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Το πρώτο πρόσωπο που έχει ανάγκη, εκτός από τους στενούς συγγενείς, είναι ο δικηγόρος του. Εγώ τηρώ αυτήν την ηθική και δεοντολογική υποχρέωση και για αυτό το λόγο ποτέ δεν εγκατέλειψα κάποιον» δήλωσε ο κ. Κούγιας έξω από τις φυλακές Τρίπολης, αποκαλύπτοντας εκείνη τη στιγμή ότι είχε λάβει 4 ανακριτικές πράξεις με τις οποίες του γνωστοποιήθηκε η προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Είμαι ευτυχής που θα γίνει αυτή η έρευνα αλλά δεν γνωρίζω πως θα γίνει, αφού ο κ. Λιγνάδης είναι στη φυλακή της Τρίπολης. Θα ειδοποιήσω τώρα και τον αδελφό του. Εμείς είμαστε με τον κ. Λιγνάδη έτοιμοι να διευκολύνουμε την δικαιοσύνη σε ο,τι θέλει και πολύ φοβάμαι θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο και αυτοί που οργάνωσαν αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του» είπε ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη. Ωστόσο, μια ώρα αργότερα με δύο αιτήματά του ζήτησε από την ανακρίτρια να μην διενεργηθεί η έρευνα την χθεσινή ημέρα, αλλά να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία έπειτα από συνεννόηση μαζί του.

Στο δεύτερο αίτημα προς την ανακρίτρια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη την χαρακτηρίζει «προκατειλημμένη» και αναφέρει: «Τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμου».