Πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της νηστείας  αλλά και καθημερινός σύμμαχος της υγείας μας, αυτό το πολύτιμο συστατικό που προέρχεται από το σουσάμι αναδεικνύεται σε παράγοντα ομορφιάς. Το ταχίνι θεωρείται υπερτροφή και είναι ένα εν δυνάμει καλλυντικό για την επιδερμίδα χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών συστατικών του. Πλούσιο σε αμινοξέα, πρωτεΐνες και πολλές βιταμίνες αλλά και ιχνοστοιχεία και μέταλλα, το ταχίνι αποτελεί έναν κάλλιστο παράγοντα υγείας αλλά και ομορφιάς.

Ταχίνι: Τα ωφέλιμα συστατικά του για την επιδερμίδα

* Βιταμίνη Ε – έχει ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

*Βιταμίνες του συμπλέγματος Β –έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύουν την ελαστικότητα και φωτίζουν το δέρμα. Ιδιαίτερα η Β3 ή αλλιώς νιασιναμίδη, ένα δημοφιλές συστατικό που εμπλουτίζει καλλυντικές συνθέσεις, βοηθά στην επούλωση των πληγών και στην καθυστέρηση της γήρανσης.

* Μέταλλα και ιχνοστοιχεία, και πιο συγκεκριμένα: Ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο. Προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, δυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό και συμβάλλουν στις διεργασίες ανανέωσης του δέρματος.

* Λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 – θωρακίζουν την κυτταρική μεμβράνη ώστε να συγκρατεί την υγρασία εντός των κυττάρων και αυξάνουν την αντοχή του δέρματος.

Αντιγηραντική μάσκα ομορφιάς με ταχίνι

* 1 κ. γλ. ταχίνι

* 1 κ.σ. πλήρες γιαούρτι

* 1 κ.σ. πίτουρο βρώμης

* 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο άγριο τριαντάφυλλο (rosehip oil)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε καθαρή νωπής επιδερμίδα, απλώνουμε τη μάσκα. Προαιρετικά την απλώνουμε με ένα μεγάλο πινέλο, αλλιώς με τα δάχτυλα. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει 15’-20’. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα.

Το πρόσωπό μας έχει γίνει φωτεινό, ενυδατωμένο και λείο.

Tip: Οι κόκκοι από το πίτουρο βρώμης αλλά και το γαλακτικό οξύ από το γιαούρτι ενισχύει τη φυσική απολέπιση και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους.