ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο σε συνεργασία με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζουν

«Τα Συντάγματα της Επανάστασης»

Ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κείμενα, τα οποία με τον ριζοσπαστικό, φιλελεύθερο και δημοκρατικό τους χαρακτήρα αποτυπώνουν το όραμα, τις αξίες και τα ιδεώδη, που ενέπνευσαν τους επαναστάτες Έλληνες για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Αξίες και ιδεώδη, που πρέπει να συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι και σήμερα.

Μία πολύτιμη, σκληρόδετη, εικονογραφημένη έκδοση.

Τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας αυτά κείμενα, με τον ριζοσπαστικό φιλελεύθερο και δημοκρατικό τους χαρακτήρα, υπογραμμίζουν δύο θεμελιώδεις αλήθειες για τον Αγώνα της Ελευθερίας.

Πρώτα απ’ όλα, αποτυπώνουν στις προβλέψεις και τις διατυπώσεις τους τις αξίες που ενέπνευσαν τους επαναστάτες Έλληνες. Τις αξίες που εκείνοι οραματίζονταν ότι θα διέπουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Και μ’ αυτό τον τρόπο, ταυτόχρονα, οι συνταγματικοί νομοθέτες της νέας Ελλάδας διατρανώνουν τη θέση που οραματίζονται για την ελεύθερη πατρίδα μεταξύ των εθνών. Μια θέση στην καρδιά της Ευρώπης ώστε η Ελλάδα να λειτουργεί ως φάρος δικαίου και πολιτισμού, αντάξια της βαριάς παρακαταθήκης της ιστορίας της.

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από το 1821

Το ΚΕΦίΜ αναδεικνύει το περιεχόμενο αυτού του οράματος, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί γνώμονα σκέψης και δράσης για το μέλλον της πατρίδας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η έκδοση των τριών Συνταγμάτων της Επανάστασης. Αποτελούν μέρος του ευρύτερου προγράμματός μας «Ελλάδα 2021: 200 Χρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση» που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του John Templeton Foundation και με επικεφαλής τον καθηγητή Αριστείδη Χατζή, Διευθυντή Ερευνών στο ΚΕΦίΜ. Είναι ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής προς τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Αλλά είναι και μια συμβολική δέσμευση ότι το ίδιο όραμα συνεχίζει και σήμερα να μας εμπνέει για μια Ελλάδα ακόμη πιο ελεύθερη και δημοκρατική.

Μαζί

Βέφα Αλεξιάδου

Τα καλύτερα γλυκά και αλμυρά ψωμιά

Η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα προτείνει πεντανόστιμες, συνταγές και δίνει συμβουλές για το ζύμωμα, το ψήσιμο και τη συντήρηση!

Παραδοσιακό ψωμί, καλαμποκόψωμο, γαλλική μπαγκέτα, μπριός, τυρόψωμο, φοκάτσια, κουλούρια Θεσσαλονίκης, κρουασάν, τσουρέκι, σταφιδόψωμο, ελιόψωμο, πίτα για σουβλάκι, κριτσίνια!

Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!

Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στον Βόλο και από χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι χημικός-διαιτολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με ιδιαίτερες σπουδές στην Αμερική επάνω στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους και συσκευές, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και Βιβλιοπωλών. Τα βιβλία της «Ελληνική Μαγειρική», «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» και «Γιορτινό τραπέζι» έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και κυκλοφορούν με επιτυχία στην Αγγλία, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals). Συμμετέχει σε διάφορα γαστρονομικά συμπόσια και σεμινάρια που οργανώνονται διεθνώς. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αρχέστρατου» (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων).

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

 

-Ανθή Σαλαγκούδη: Αποκαλύπτει όσα δεν είδαμε στο Survivor!

 

-Γιάννης Τσιμιτσέλης-Κατερίνα Γερονικολού: Τρία χρόνια μαζί!

 

-Βούλα Πατουλίδου: «Όφειλα να είμαι δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου».

 

-Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπήρχαν άνθρωποι με διαστροφές στον χώρο μας για σειρά ετών».

 

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Τα Συντάγματα της Επανάστασης»: €1,20 και «Βέφα Αλεξιάδου»:€0,70 )
Ακολουθήστε το στο Google News