Μπορεί η εστίαση και τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά, όμως ο ανοιξιάτικος καιρός ήταν αρκετός να βγάλει τους πολίτες στους δρόμους και στις πλατείες.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα όλο και αυξάνονται και οι κλίνες στις ΜΕΘ όλο και μειώνονται, με το ΕΣΥ να «λυγίζει», οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται κάθε Σαββατοκύριακο όλο και πληθαίνουν.

Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβάλει οι Αρχές οι πολίτες φαίνεται να διακινδυνεύουν τα τσουχτερά πρόστιμα για να πιούν και να διασκεδάσουν σε ανοιχτούς χώρους.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε ειδικοί και λοιμωξιολόγοι οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο για σταδιακό άνοιγμα και, ως επακόλουθο, το άνοιγμα της εστίασης, ώστε και να αποφορτιστεί ο κόσμος αλλά και ώστε να μην σημειώνονται τέτοιες εικόνες συνωστισμού, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Όπως σημειώνουν, το άνοιγμα της εστίασης θα μπορούσε να γίνει με την τήρηση μέτρων, ώστε να πάρουν «ανάσα» η οικονομία αλλά και οι πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χτες το βράδυ, όπου η Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε ένα μεγάλο κορονοπάρτι, όπου εκατοντάδες άτομα είχαν στήσει γλέντι.

Με τα ποτά τους στο χέρι από καφέ και μπαρ τα οποία ανοίγουν με τη «μέθοδο» του take away, οι πολίτες απολάμβαναν το ποτό τους ανενόχλητοι. 

Ακραίος συνωστισμός στο Φάληρο

Μπορεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις να μην προβλέπονται, όμως ακόμα κι αν τα υπαίθρια πάρτι συνηθίζονται να γίνονται κυρίως σε κεντρικά σημεία των πόλεων, οι κάτοικοι των προαστίων αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους… αντάρτικο.

Το βράδυ της Κυριακής εικόνες συνωστισμού  στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Φάληρο είδαν το φως της δημοσιότητας όπου πολίτες με take away ποτά όχι μόνο χωρίς αποστάσεις, αλλά χωρίς καν να φορούν μάσκα είχαν συγκεντρωθεί, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και με αφορμή την πανσέληνο.

Στο αυτοσχέδιο πάρτι που είχε στηθεί οι συγκεντρωμένοι χρησιμοποιούν τα αυτoκίνητά τους ως..Dj.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:07

Πάρτι στου Ψυρρή

Αντίστοιχη εικόνα και το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος κόσμου έπινε ποτά take away χωρίς μάσκες και μέτρα το Σάββατο το βράδυ σε εικόνες που θυμίζουν εποχή πριν τη πανδημία.

Από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στου Ψυρρή, περισσότερα από 200 άτομα ήταν σε στενό για… take away ποτά που απολάμβαναν ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκες. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και κατάφερε να απομακρύνει το πλήθος.

Το υπαίθριο πάρτι, μάλιστα, συνεχίστηκε στην Πλατεία Βαρνάβα και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, χωρίς να εμφανιστεί η αστυνομία αυτή τη φορά.

Έρχονται αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των ειδικών σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα εξετάσει το επόμενο διάστημα μία πιθανή αλλαγή όσο αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να επανέλθει στο ωράριο 11.00 το βράδυ με 06.00 το πρωί, δηλαδή περίπου εκεί που ήταν πριν αυστηροποιηθεί.