Ολοι έχουμε περάσει ώρα μπροστά σε έναν καθρέφτη προσπαθώντας να ελέγξουμε με κάποιον τρόπο τα μαλλιά μας. Όμως είναι κάποιες φορές που ό,τι και να κάνουμε είναι μάταιο. Όπως και η διάθεσή μας, έτσι και αυτά έχουν τις κακές μέρες τους. Οι ρίζες φαίνονται λιπαρές ενώ τα μαλλιά δεν έχουν όγκο ή κολλάνε μεταξύ τους και δε στρώνουν με τίποτα. Το φαινόμενο που αποκαλούμε συνήθως «bad hair day» μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από λόγους όπως το  λάθος στέγνωμα με το πιστολάκι, τα ακατάλληλα προϊόντα ή ακόμα και η στάση που παίρνουμε στον ύπνο μας η οποία τα «πατικώνει» είναι μερικοί από αυτούς.

Tο καλλυντικό που θα μας βοηθήσει

Δε χρειαζόμαστε πολλά προϊόντα στάιλινγκ γιατί θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο την τρίχα, και το χτένισμα θα διαρκέσει ελάχιστα. Η σύνθεση που θα λειτουργήσει τέλεια στην περίπτωσή μας είναι ένα  dry shampoo που θα χαρίσει όγκο στις ρίζες, θα απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα  και θα φρεσκάρει τα μαλλιά.

Πώς το χρησιμοποιούμε:

Αφού ανακινήσουμε τη συσκευασία, χωρίζουμε τα μαλλιά σε τούφες. Με μία χτένα ανασηκώνουμε τις ρίζες κάθε τούφας και τις ψεκάζουμε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών. Αφήνουμε τη σύνθεση να δράσει 2 λεπτά και έπειτα φυσάμε τις ρίζες με το πιστολάκι σε κρύο αέρα. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο χτένισμά μας.

Χαλαρή αλογοουρά με ένα twist

Μία από τις πιο εύκολες λύσεις για τις bad hair days είναι η αλογοουρά. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε μία παραλλαγή της που είναι απλή αλλά εντυπωσιακή.

 

Βήμα 1

Αφήνουμε  ελεύθερες δυο μεγάλες τούφες, πλάτους περίπου 5 εκ. από το δεξί και το αριστερό μέρος του κεφαλιού αντίστοιχα.

Βήμα 2

Χτενίζουμε με τα δάχτυλα τα μαλλιά και τα συγκεντρώνουμε σε μία χαλαρή αλογοουρά, λίγα εκατοστά πάνω από τον αυχένα. Στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι.

Βήμα 3

Πιάνουμε τις δυο τούφες που έχουμε ξεχωρίσει και τις φέρνουμε πίσω στη  βάση της αλογοουράς. Στη συνέχεια τις σταυρώνουμε (περνάμε τη δεξιά τούφα πάνω από την αριστερή και τις τυλίγουμε γύρω από τη βάση της αλογοουράς, καλύπτοντας το λαστιχάκι. Στερεώνουμε με φουρκέτες.

Βήμα 4

Εναλλακτικά, χωρίζουμε τις μπροστινές, πλαινές τούφες σε πιο λεπτές και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές.