Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ τους δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξασφάλισε το ΜΕGA.

Συγκεκριμένα στην κατοχή του MEGΑ υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει του εκτελεστές του Γιώργου Κραϊβάζ να πλησιάζουν προς το σπίτι του δημοσιογράφου.

Πέντε λεπτά πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο τα δύο άτομα φαίνονται πάνω στο μαύρο σκούτερ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσυκλέτας να φοράει ασημί κράνος και ακριβώς από πίσω ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίος έχει καλυμμένο το πρόσωπό του.

Στο βίντεο οι δύο δράστες κινούνται προς το σπίτι του αστυνομικού ρεπόρτερ προκειμένου να βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση.

Τα βίντεο που αποκαλύπτουν τις κινήσεις των εκτελεστών – Γιατί ήθελαν να του κλείσουν το στόμα

Σημειώνεται πως η αστυνομία «σαρώνει» τις κάμερες ασφαλείας από οικήματα και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει την πορεία του ακολούθησαν οι δράστες. Αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της εκτέλεσης, αλλά και από τις προηγούμενες μέρες, ψάχνοντας όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Αλιμο.

Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να υπήρχαν δυο ομάδες, οι οποίες έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κοροναϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών για να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε συγκεκριμένο χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου.

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται  να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε» είπε στο MEGA πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης αστυνομικός.

Η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα 

Μιλώντας στο ΑΝΤ1 ένας εκ των τριών δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονταν στον σημείο της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ  είπε «ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο και συνέχισε λέγοντας πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων. Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν.

«Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε την αστυνομία» , είπε.

Ερωτηθείς αν μίλησε κανείς και κυρίως ο Γιώργος Καραϊβάζ, είπε πως, «το μόνο που άκουσα ήταν ένα «ωω».

Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο

Στις 3 το μεσημέρι στην Καλλίφυτο Δράμας, από όπου κατάγονταν ο Γιώργος Καραϊβάζ θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι.
Ήδη από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί συγχωριανοί του στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται λίγο έξω από την κοινότητα της Καλλίφυτου και περιμένουν να συλλυπηθούν τους οικείους του.