Κανένας χειμώνας δεν κρατάει για πάντα και η άνοιξη ποτέ δεν αργεί να φτάσει! Με τη φροντίδα του προσώπου, όμως, τι γίνεται;

Η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση από το κρύο στη ζέστη απαιτεί αλλαγές και στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ας ανακαλύψουμε μαζί τα βήματα με τα οποία θα ανανεώσεις τη beauty ρουτίνα την άνοιξη ώστε η επιδερμίδα σου να ανθίσει και πάλι.

 
Διάλεξε μια διαφορετική κρέμα ημέρας

Μετά από ένα ξηρό και κρύο χειμώνα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας επανέρχονται σε ισορροπία, ενώ το δέρμα δε συγκρατεί πια πολύ νερό. Αντικατάστησε την κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούσες τους προηγούμενους μήνες, και η οποία έχει πλούσια υφή, με μία που να έχει πιο ελαφριά υφή και να μην πέφτει βαριά στην επιδερμίδα.

Μην ξεχνάς την προστασία στον ήλιο

Λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, διαταράσσεται η παραγωγή της μελανίνης και έτσι εμφανίζονται περισσότερες πανάδες. Για να προστατέψεις το πρόσωπό σου, εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερη βιταμίνη C, που φημίζεται για την αντιοξειδωτική της δράση και την ενίσχυση της άμυνας του δέρματος ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Εννοείται, φυσικά, ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού ειδικά αυτή την εποχή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Περισσότερη ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όχι μόνο το χειμώνα, αλλά και την άνοιξη. Για να πίνεις μάλιστα περισσότερο νερό, μπορείς να του δώσεις περισσότερη γεύση, βάζοντας σε μια κανάτα με νερό φέτες αγγουριού, λεμονιού και μέντα. Το αγγούρι είναι μία από τις τροφές που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση στον οργανισμό, ενώ παράλληλα φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση, η μέντα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Μια ξεχωριστή μέρα φροντίδας

Αν έψαχνες μια δικαιολογία για να καλομάθεις τον εαυτό σου με μια επίσκεψη σε ένα spa, τώρα την έχεις! Για την ακρίβεια, μια θεραπεία προσώπου ειδικά τώρα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιήσεις. Ένας βαθύς καθαρισμός και μια θεραπεία ενυδάτωσης και λάμψης θα ξυπνήσει το δέρμα σου από τη βαθιά χειμέρια νάρκη.

Άσκηση στην ύπαιθρο

Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, είναι η ιδανική εποχή για να γυμνάζεσαι σε εξωτερικούς χώρους. Το χαλαρό περπάτημα και το τζόγκινγκ είναι απόλαυση αυτούς τους μήνες που η ζέστη είναι ακόμη σε νορμάλ επίπεδα. Να θυμάσαι ότι η γυμναστική συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας, αφού αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, βοηθώντας έτσι τις βιταμίνες, το οξυγόνο και τα μέταλλα να φτάνουν σε όλα τα όργανα, διατηρεί τα επίπεδα της κορτιζόλης μειωμένα, καθαρίζει τους πόρους, ενώ βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και των βακτηρίων.