O Brad Pitt έφτασε στο Hollywood πριν από δεκαετίες, αποτελώντας σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Πώς βρήκε τον δρόμο προς την δόξα και τι κρύβεται πίσω από τη φήμη του;

Ρίζες

Γεννήθηκε στο Σονέι της Οκλαχόμα στις 18 Δεκεμβρίου 1963 και μεγάλωσε στο Σπρίνγκφιλντ του Μισούρι. Ηταν ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια σε μια συντηρητική οικογένεια, με τον πατέρα του, Bill Pitt, να είναι ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και τη μητέρα του, Jane Pitt, οικογενειακή σύμβουλος.

Στο σχολείο ασχολήθηκε με το γκολφ, την κολύμβηση και το τένις, ενώ στα τέλη των 80s φεύγει για να σπουδάσει στο Los Angeles. Εκεί δούλεψε ως οδηγός λιμουζίνας για μερικούς μήνες ενώ παρακολουθούσε παράλληλα μαθήματα υποκριτικής.

Η άνοδος

Μέσα σε επτά μήνες βρήκε τους πρώτους του ρόλους σε σαπουνόπερες, ενώ το 1992 υποδυόμενος τον Paul Maclean στο «A River Runs Through It» κερδίζει τον σεβασμό όλων στο Hollywood. Με το ψυχολογικό θρίλερ του Terry Gilliam «12 Monkeys» το 1995, ο Brad Pitt κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ αλλά και το πρώτο βραβείο Χρυσής Σφαίρας.

Την ίδια χρονιά ανακηρύσσεται από το περιοδικό «People» ως ο «πιο sexy άνδρας εν ζωή», ενώ ανακηρύσσεται και πάλι το 2000. Κερδίζει το πρώτο του Οσκαρ για το «12 Years a Slave» όχι για το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά για την παραγωγή του ιστορικού δράματος, υπό την εταιρεία παραγωγής του, Plan B Entertainment.

Ο ρόλος του στο «Once Upon A Time In Hollywood» θα του χαρίσει την περασμένη χρονιά το πρώτο του Οσκαρ ενώ θα ακολουθήσει μία Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο SAG και ένα BAFTA.

Η πολυτάραχη ερωτική ζωή

Το 1998 ο Brad Pitt συναντά και ερωτεύεται την Jennifer Aniston, με το ζευγάρι να παντρεύεται δύο χρόνια αργότερα στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Το 2004 όμως, που ξεκινά τα γυρίσματα για το «Mr. and Mrs. Smith» με την Angelina Jolie, οι φήμες περί ειδυλλίου πληθαίνουν.

Το ζευγάρι ανακοινώνει τον χωρισμό του τον Ιανουάριο του 2005 και το διαζύγιό τους ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Λίγο αργότερα o Brad Pitt ξεκινά να βγαίνει με την Angelina Jolie ενώ το 2008 δηλώνει στο «Rolling Stone» ότι ο «Κύριος και η Κυρία Σμιθ» ήταν η αγαπημένη του ταινία με την Angelina, καθώς τότε «ερωτεύτηκε».

Το 2014 ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και αποκτούν έξι παιδιά, συμπεριλαμβανομένων τριών υιοθετημένων.

Το πολύκροτο διαζύγιο των «Brandgelina»

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Pitt μετά από δύο χρόνια γάμου και 11 χρόνια σχέσης.

Οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο συνεχίζονται ενώ η Angelina Jolie τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία, επισημαίνοντας ότι υπέβαλε νέα δικαστικά έγγραφα με αποδείξεις κατά του Brad Pritt.

Πήγες που βρίσκονται κοντά στον ηθοποιό αποκαλύπτουν ότι έχει λυπηθεί βαθιά από τους ισχυρισμούς της, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού ο χολιγουντιανός σταρ «δεν της έχει επιτεθεί ποτέ».