Με το πέρασμα των χρόνων ίσως να έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στα μαλλιά μας. Γίνονται πιο λεπτά, φριζάρουν πιο έντονα, αποκτούν άγρια υφή και χάνουν τη ζωντάνια και τη λάμψη τους. Τι συμβαίνει;

Οπως και το υπόλοιπο δέρμα, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής με την πάροδο του χρόνου γερνάει. Οι λειτουργίες άμυνας και ανανέωσης επιβραδύνονται, με αποτέλεσμα αυτό να αντικατοπτρίζεται στην εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών.

Για την ιστορία

Σύμφωνα με τα παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς που χάνονται στα βάθη των αιώνων, τα 100 βουρτσίσματα στα μαλλιά κάθε βράδυ ήταν ο κανόνας για την ομορφιά και τη λάμψη τους. Μετέπειτα μελέτες επιβεβαίωσαν την ορθότητα αυτής της τακτικής, διότι διένειμε ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια του τριχωτού κατά μήκος των μαλλιών και τόνωνε τη μικροκυκλοφορία, δυναμώνοντας έτσι τις ρίζες και την τρίχα.

Τα 3 σημαντικότερα tips αντιγήρανσης του τριχωτού

  1. Κάνουμε μια φορά την εβδομάδα μασάζ στις ρίζες με εξειδικευμένα καλλυντικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως έλαια από δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ελαιόλαδο, αργκάν καθώς και βιταμίνες. Οι συγκεκριμένες ουσίες τονώνουν και αναζωογονούν το τριχωτό  και επιπλέον το προστατεύουν από την οξείδωση.
  2. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο αέρας αφυδατώνουν το τριχωτό και τα μαλλιά. Ετσι, όποτε ο καιρός το επιτρέπει, αποφεύγουμε όσο μπορούμε το στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι. Αν δεν μπορούμε, το ρυθμίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ένταση ή στον κρύο αέρα.
  3. Προσέχουμε τον ήλιο, που όπως ταλαιπωρεί το δέρμα, επιβαρύνει την υγεία του τριχωτού. Ετσι όταν έχει δυνατό ήλιο, φοράμε καπέλο και χρησιμοποιούμε προϊόντα μαλλιών με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία καταπολεμούν την γήρανση της τρίχας.

Επιπλέον φροντίδα

Εκτός από τα παραπάνω tips επιλέγουμε εξειδικευμένα  σαμπουάν, serums και μάσκες τα οποία εξυγιαίνουν και ανανεώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Ετσι θα έχουμε μαλλιά πλούσια, δυνατά, λαμπερά και στιλπνά, σε κάθε ηλικία. Μερικά από τα συστατικά που έχουν άριστα αποτελέσματα είναι: Το υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει. Το σαλικυλικό οξύ και ο άργιλος που καθαρίζουν σε βάθος και εξυγιαίνουν. Η νιασιναμίδη που ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία του τριχωτού και φυσικά η εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία.