Το Instagram και η μητρική του εταιρία, το Facebook προχωρούν σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται οι αναρτήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, πλέον οι χρήστες του Instagram θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν αν θα εμφανίζονται όλα τα likes σε αναρτήσεις τρίτων, αλλά και δικές τους.

Όπως αναφέρει το techgear.gr, οι χρήστες πέρα από την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα likes στις δημοσιεύσεις τρίτων, μπορούν να αποκρύψουν και τα δικά τους likes, εφόσον το επιθυμούν.

Μάλιστα, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Instagram και θα διαθέτει την ίδια δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας.

Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δεν λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Ωστόσο, όταν η εταιρεία προέβη πράγματι στην απόκρυψη των like, προέκυψε θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από την κοινότητα των influencers, οι οποίοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα likes ως metric, προκειμένου να μετρήσουν την απήχηση τους στο κοινό τους.

Κατά συνέπεια, το Facebook μετά από τις δοκιμές που έκανε, κατέληξε στην απόφαση να παρέχει στους ίδιους τους χρήστες τη δυνατότητα απόκρυψης των likes. Η νέα δυνατότητα είναι αρχικά διαθέσιμη για ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Instagram και αν είσαι ο «επιλαχών», θα βρεις την απόκρυψη των likes στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.