ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος

παρουσιάζουν

«Βεργίνα»

Μια μοναδική ξενάγηση στο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναλυτικές πληροφορίες και άγνωστα στοιχεία.

Μία ιστορική διαδρομή από την ίδρυση του μακεδονικού βασιλείου, μέχρι τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βεργίνα: Ο αρχαιολογικός χώρος, το ανάκτορο, το Μουσείο, οι βασιλικοί τάφοι, τα μεγάλα αριστουργήματα της τέχνης των Μακεδόνων και το χρονικό της ανασκαφής.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.

Η Βεργίνα είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας και σε μικρή απόσταση από τη γέφυρα του Αλιάκμονα. Σε αυτό το μικρό προσφυγικό χωριό του μακεδονικού κάμπου, στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων, στη «Μακεδονίδα γη» του Ηροδότου ήρθε στο φως το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο, η πόλη των αρχαίων Αιγών, η πρώτη πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου που το όνομά της σημαίνει « ο τόπος με τα πολλά κατσίκια».

Τα ανυπολόγιστης αρχαιολογικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην επικράτεια των Μακεδόνων βασιλέων, στον τόπο του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, της Ευρυδίκης και της Ολυμπιάδας, οδήγησαν, το 1996, την UNESCO στην ανακήρυξη της περιοχής σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Φυσικού Κάλλους.

Επί βασιλείας κυρίως του Φιλίππου Β’, οι Αιγές ως πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου αποτέλεσαν τόπο άνθησης ιδεών για την πολιτική, τη διοίκηση, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την αρχιτεκτονική. Ακόμα και όταν οι Αιγές έπαψαν να υπάρχουν, οι ιδέες συνέχισαν την πορεία τους στον χρόνο. Από τις Αιγές ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την αναδιοργάνωση του κόσμου. Από τις Αιγές ξεκίνησε η ελληνιστική οικουμένη που επηρέασε Δύση και Ανατολή.

Μαζί

Βέφα Αλεξιάδου

«Οι καλύτερες συνταγές για το Πάσχα»

H πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα στρώνει μαζί σας το πασχαλινό τραπέζι και σας προτείνει τις καλύτερες, παραδοσιακές συνταγές!

Mαγειρίτσα, αρνάκι εξοχικό σε φύλλο, ρολό με αυγά και κιμά, αρνί φρικασέ, λαμπριάτικη κρεατόπιτα, καλιτσούνια, αλλά και τσουρέκια, κουλούρια, πασχαλινά αυγά!

Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

-Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε μία αποκλειστική, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη αποκαλύπτει όλα εκείνα που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτόν:

«Έχω κάνει λάθη, αλλά δεν έχω αδικήσει».

«Σε έναν γάμο δεν είναι ποτέ όλα ρόδινα».

«Έχω φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ».

«Σε δύο μήνες θα είναι όλα πολύ καλύτερα».

-Αντώνης Ρέμος και Υβόννη Μπόσνιακ.

-Σία Κοσιώνη και Κώστας Μπακογιάννης.

-Ιωσήφ Μαρινάκης και Χρύσα Καλπάκη. Βελούδινος χωρισμός.

-Μαίρη Συνατσάκη και Ίαν Στρατής. Είναι ερωτευμένοι.

Κώστας Μαρτάκης. Πρωταγωνιστής σε καμπάνια διεθνούς οίκου μόδας.

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Βεργίνα»:€1,10 και » Συνταγές του Πάσχα» :€0,80)