Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης, αφού εξασφαλίζει μόνιμα λείο, βελούδινο δέρμα. Και το κυριότερο είναι ότι μας γλιτώνει από τα δυσάρεστα συμπτώματα που έχουν άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως η θυλακίτιδα. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια δεδομένα, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

#1 Απαραίτητη η αντηλιακή προστασία

Μετά το τέλος της θεραπείας, εφαρμόζουμε αντηλιακό με ισχυρό δείκτη προστασίας ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης δυσχρωμίας, κάτι που ισχύει όλο τον χρόνο.

#2 Διαφορά IPL και Αλεξανδρίτη

Το IPL δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό με το laser με Αλεξανδρίτη, αφού χρειάζονται πολύ περισσότερες συνεδρίες για μόνιμα αποτελέσματα.

#3 Είναι κατάλληλο για κάθε χρώμα τρίχας

Κάποτε το λέιζερ ήταν ενδεδειγμένο ιδιαίτερα για τις επιδερμίδες που είναι ανοιχτόχρωμες και έχουν έντονη τριχοφυία.  Ωστόσο, η τεχνολογία του έχει προχωρήσει. Πλέον, και για τις ανοιχτόχρωμες ή λευκές τρίχες, υπάρχει λύση. Υπάρχουν εξελιγμένα μηχανήματα που αφαιρούν όλους τους τύπους και τα χρώματα τρίχας, κι ενδείκνυνται για τις πιο ευαίσθητες περιοχές (π.χ. άνω χείλος, φρύδια, μπικίνι) αλλά και στα σημεία με περισσότερη μελανίνη, όπως σε θηλές ή σε σπίλους και ελιές.

#4 Μπορεί να εφαρμοστεί και σε μαυρισμένο δέρμα

Είναι μύθος ότι η αποτρίχωση με laser δεν πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Πλέον η συνεδρία  μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και σε μαυρισμένο δέρμα, αρκεί ο ειδικός να ρυθμίσει ανάλογα την ένταση.

#5 Τι πρέπει να αποφύγουμε μετά τη συνεδρία

Μετά τη συνεδρία, και μέχρι την επόμενη, δεν τραβάμε τις τρίχες που μεγαλώνουν. Το βέβαιο είναι ότι έχουν «χτυπηθεί» στη ρίζα, οπότε τις αφήνουμε να απομακρυνθούν μόνες τους, διαφορετικά θα ξεναγεννηθούν πιο γρήγορα. Επίσης αποφεύγουμε το ζεστό νερό στις επίμαχες περιοχές για 1-2 μέρες.

#6 Οι συνεδρίες που απαιτούνται

Ο μέσος αριθμός των επισκέψεων που απαιτούνται για μόνιμα αποτελέσματα, εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και το χρώμα της τρίχας. Συνήθως απαιτούνται κατά μέσο όρο, από 4-6 συνεδρίες αλλά μπορεί να φτάσουν και τις 12, σε πιο δύσκολες περιπτώσεις.