Μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, το σκηνικό του καιρού αλλάζει καθώς το Σάββατο έρχονται βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ ταυτόχρονα θα είναι ενισχυμένοι οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/04 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και στα νότια.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Την Κυριακή των Βαΐων 25/04, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Στη Βόρεια Κρήτη οι βροχές πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Το αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης για το Σαββατοκύριακο 24/04 – 25/04, παρουσιάζεται στο Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί. 

Χάρτης 1. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για το Σαββατοκύριακο 24/04 – 25/04, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι το Σάββατο 24/04 στα νότια πελάγη, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μέγιστη έντασή τους αναμένεται την Κυριακή των Βαΐων 25/04, όπου στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ. Στο Χάρτη 2, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις και η διεύθυνσή τους για την Κυριακή των Βαΐων 25/04.