«Ολυμπία,

Η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων»

-Το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου.

-Η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων με παγκόσμια ακτινοβολία  μέχρι σήμερα.

Μια μοναδική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο που αποπνέουν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Το ιερό δάσος, το Στάδιο, ο ναός του Δία, ο βωμός της Ήρας όπου τελείται η αφή της ολυμπιακής φλόγας και όλα τα ανεκτίμητης αξίας μνημεία.

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναλυτικές πληροφορίες και άγνωστα στοιχεία.

Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.

Η Ολυμπία ονομαζόταν «Άλτις» δηλαδή Ιερό Άλσος

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή που ονομάζεται και «κοιλάδα των θεών» άνθισε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της Αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η Αρχαία Ολυμπία. Η Ολυμπία ονομαζόταν «Άλτις» δηλαδή Ιερό Άλσος. Στην Αρχαιότητα η κοιλάδα αυτή ήταν κατάφυτη με πεύκα, πλατάνια και αγριελιές, από τις οποίες έφτιαχναν τα στεφάνια των Ολυμπιονικών γι’ αυτό και το τέμενος του θεού ονομάστηκε «Άλτις», δηλαδή «άλσος». Υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από τη νεολιθική περίοδο. Αρχικά υπήρξε οικισμός αγροτικός και σταδιακά εξελίχτηκε το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας: Οι Ολυμπιακοί που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία. Ενας θεσμός με παγκόσμια ακτινοβολία από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι έκδηλο σε κάθε σημείο σε τούτο τον τόπο.

Η «μητέρα χρυσοστέφανων άθλων και δέσποινα αλήθειας»

Ο υμνητής των νικητών, στους πανελλήνιους μεγάλους αγώνες της Αρχαιότητας, ο Πίνδαρος, αναφερόμενος στην Ολυμπία την αποκαλεί «μητέρα χρυσοστέφανων άθλων και δέσποινα αλήθειας». Οι λέξεις αυτές κλείνουν μέσα τους όλο το μεγαλείο που αποπνέει ο ιερός χώρος της Ολυμπίας, ο οποίος υπήρξε το λίκνο και η κοιτίδα των πανελλήνιων αγώνων. Εκεί γεννήθηκε η ευγενής άμυλα ανάμεσα σε ελεύθερους ανθρώπους και εκεί το στεφάνι της νίκης, ένα ταπεινό κλαδί ελιάς, γινόταν σύμβολο ακρότατης ευτυχίας για τον νικητή, τη γενιά του και την πόλη του.

Μαζί

Down Town

Το πιο επιδραστικό ελληνικό περιοδικό

-Έλενα Τσαγκρινού: Φωτογραφίζεται και μιλά για τη συμμετοχή της στη Eurovision, 20 μέρες πριν ανέβει στην πιο προβεβλημένη μουσική σκηνή της Ευρώπης.

-Δημήτρης Μοθωναίος: Η πρώτη και η τελευταία συνέντευξη που δίνει μετά τη δημόσια εξομολόγησή του για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν μικρός.

-Πρίγκιπας Φίλιππος: Στιγμιότυπα μιας πολυτάραχης ζωής. Όσα δεν έδειξε το «The Crown».

-Χριστίνα Φαμέλη-Χειλά: Το κορίτσι των τηλεοπτικών hits διανύει τον δικό της Σιωπηλό Δρόμο, στο MEGA.

-Μόνικα: Το music nerd της ελληνικής μουσικής σκηνής σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

-Η επόμενη μέρα: Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Βασίλης Καλλίδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Γιώργος Παπακώστας και ο Κώστας Σκουλικαράκης μιλούν για τη μετά COVID εποχή της εστίασης.

-Εύα Σιμάτου: Σύζυγος του Αλέξη Σταμάτη, νύφη της Μπέτυς Αρβανίτη και κακιά Χατζίδου στις Άγριες Μέλισσες. Αυτοί είναι τρεις μόνο από τους λόγους που αξίζει να ασχοληθείς μαζί της.

-Νίκος Ζαχαριάδης: Τέσσερις δημοσιογράφοι και φίλοι του αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τον «ζαλισμένο Αθηναίο» που έφυγε νωρίς, χωρίς να απαντηθούν ποτέ οι απορίες του.

-Armie Hammer: Ο πρωταγωνιστής του «Call Me by Your Name»  σοκάρει το Hollywood με τις αποκαλύψεις για τα σεξουαλικά του σκάνδαλα και τις κανιβαλιστικές του τάσεις.

-Hot Vegan Spots: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό, γλυκό και ψώνια των vegans.

Και

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

-Σταματίνα Τσιμτσιλή: Μιλάει για όλα, σε μία αποκλειστική συνέντευξη!

«Όταν κάποιος αδικείται δεν μένω με το στόμα κλειστό.»

-Χάρης Ρώμας. «Έχω δεχτεί δύο φορές σεξουαλική παρενόχληση.»

-Πάσχα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τα πιο λαμπρά αστέρια του σινεμά.

Πέτρος Ίμβριος. Ξανά μπαμπάς στα 55!

-Μίλβα. Η συναρπαστική ζωή της ιταλίδας μούσας του Θάνου Μικρούτσικου.

-Μαρίνα Ραφαήλ. Στο σπίτι με τη γόνο της οικογένειας Swarovski.

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια,

κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Με ιστορία 27 ετών στη Μ. Βρετανία, 30 εκατομμύρια αναγνώστες και άλλες 20 εκδόσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, το περιοδικό OK! αναμφίβολα διαγράφει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκτοτε αποτελεί αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια του κοινού που το επιλέγει για την ενδιαφέρουσα θεματολογία του, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τη ζωή των celebrities και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που φιλοξενεί.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Ολυμπία»:€1,10)