Οι εμφανίσεις μας με το μαγιό και τα καλοκαιρινά ρούχα φέρνουν στο επίκεντρο της προσοχής μας την αποτρίχωση. Ωστόσο, όποια μέθοδο προτιμήσουμε για να απομακρύνουμε την ανεπιθύμητη τριχοφυία (ξυραφάκι, κερί,  χαλάουα), καλό είναι να αποφύγουμε κάποιες παγίδες. Ετσι θα διατηρούμε για περισσότερο καιρό το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης και θα αποφύγουμε την ταλαιπωρία της επιδερμίδας.

* Γενικoί κανόνες:

-Πριν από την αποτρίχωση κάνουμε απολέπιση

Είτε χρησιμοποιούμε ξυραφάκι, είτε χαλάουα είτε κερί, δεν πρέπει να την αμελούμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μη γυρνάει η  τρίχα προς τα μέσα, δημιουργώντας σπυράκια με πύον, που ενίοτε πονάνε.

-Μετά την αποτρίχωση, προσφέρουμε πλούσια ενυδάτωση στις επίμαχες περιοχές.

Η επιδερμίδα έχει ταλαιπωρηθεί από τη διαδικασία, γι’ αυτό καλό είναι να την ανακουφίζουμε με συνθέσεις που περιέχουν καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά όπως για παράδειγμα, η αλόη.

Ξυραφάκι

* Tip #1: Δεν χρησιμοποιούμε μεταχειρισμένο ξυραφάκι.

Ανάλογα με την ποιότητα της λεπίδας, χρησιμοποιούμε ένα ξυραφάκι το πολύ ως 5 φορές και μετά το πετάμε. Ετσι αποφεύγουμε τους μικροτραυματισμούς, και έχουμε λείο αποτέλεσμα.

* Tip #2: Δημιουργούμε αφρό.

Οχι απαραίτητα αφρό ή κρέμα ξυρίσματος, αλλά μια σύνθεση που θα διευκολύνει την κίνηση του ξυραφιού.  Μια εξίσου πολύ καλή ιδέα είναι ένα λάδι σώματος ή ακόμα και το conditioner.

* Tip #4: Δεν ξυριζόμαστε δυο φορές μέσα στη μέρα.

Δυστυχώς όσο πιο συχνά ξυρίζουμε τα πόδια μας τόσο πιο γρήγορα θα μακραίνουν οι τρίχες.

Τip #5: Δεν ξυριζόμαστε λίγο πριν πάμε στην παραλία, γιατί το θαλασσινό νερό θα ερεθίσει το ήδη ευαισθητοποιημένο δέρμα μας.

Κερί

Τip #1: Αν έχουμε ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα, καλύτερα να αποφύγουμε το ζεστό κερί γιατί θα τις επιδεινώσει.

Τip #2: Σε περίπτωση που έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, αποφεύγουμε τα προϊόντα που έχουν ως βάση το οινόπνευμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποτρίχωση, διότι μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί (κοκκινίλες, φαγούρα).

Τip #3: Η αποτρίχωση με ζεστό κερί δεν ενδείκνυται σε ηλικιωμένους, σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη και σε εγκύους, γιατί μπορεί να προκαλέσουν μελανιές.

Τip #4: Πριν από την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, δεν απλώνουμε στο δέρμα κάποια ενυδατική σύνθεση διότι τα έλαιά της δε θα επιτρέψουν στο προϊόν να «κολλήσει» στο δέρμα και να απομακρύνει την τρίχα από τη ρίζα της.

Τip #5: Δοκιμάζουμε πάντα τη θερμοκρασία του ζεστού κεριού πριν την εφαρμόσουμε, για να αποφύγουμε τυχόν εγκαύματα και ερεθισμούς.