Το απαραίτητο βήμα για απαλά και περιποιημένα πόδια είναι χωρίς αμφιβολία η απολέπιση. Με αυτό το φυσικό scrub που θα φτιάξουμε εύκολα με απλά υλικά, θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε, προκειμένου να διατηρούμε το όμορφο πεντικιούρ μας. Επίσης, εκτός από τα πέλματα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε γόνατα, φτέρνες αλλά και στα χέρια μας προκειμένου να μαλακώνουμε τα πετσάκια.

Scrub με τρίμα καρύδας για τα πέλματα

Θα χρειαστούμε:

-4 κ. σ. τρίμα καρύδας

-10 κ.σ. έλαιο καρύδας

-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

-μερικά άνθη αποξηραμένης λεβάντας

Η διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τα πόδια μας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνουμε το scrub σε κάθε πόδι και τρίβουμε για περίπου 5’, επιμένοντας στις φτέρνες και στα σκληρά σημεία της πατούσας.

Ποια από τα παραπάνω υλικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε

-Αντί για έλαιο καρύδας μπορούμε να χρσιμοποιήσουμε κάποιο από τα παρακάτω: αμυγδαλέλαιο, χοχόμπα, ελαιόλαδο ή αβοκάντο. Όλα τους είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα, και παράλληλα δυναμώνουν και θρέφουν τα νύχια.

-Επίσης, το αιθέριο έλαιο της λεβάντας βοηθά στη μείωση του στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Παράλληλα κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα συμβάλλοντας στην αναδόμησή της. Ωστόσο, αντί για λεβάντα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο λεμονιού, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα scrub με αντισηπτική δράση που χαρίζει αίσθηση ξεκούρασης, τονώνοντας το κυκλοφορικό.

Extra Tips

-Αν τα πέλματά μας είναι τραχιά και σκασμένα, πρώτα τα μουλιάζουμε 15’  λεπτά σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, αν χρειάζεται τα τρίβουμε με μια ράσπα για να απομακρύνουμε τις επίμονες σκληρύνσεις. Τέλος, χρησιμοποιούμε το scrub.

-Μετά το scrub, τα πέλματά μας είναι ήδη πολύ απαλά. Ωστόσο,  πριν κοιμηθούμε τους απλώνουμε απαραιτήτως μια κρέμα θρέψης. Αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα, body butter που είναι εξίσου πλούσιο σε θρεπτικούς παράγοντες.