Βλέποντας τη στην τηλεόραση αντιλαμβάνεσαι τον δυναμισμό και τις ικανότητές της. Μιλώντας μαζί της ανακαλύπτεις την αστείρευτη ενέργειά της και την εσωτερική ομορφιά της. Δεν φοβάται τις αλλαγές, προσαρμόζεται. Απαντά στις προκλήσεις. Ακούει την κριτική. Κυνηγάει το καλό. Διαβάζει παραμύθια. Τα θέλει όλα στο… πολύ. Η Στέλλα Γκαντώνα μάς μιλάει για το «MEGA Σαββατοκύριακο», τη συνεργασία της με τον Ντίνο Σιωμόπουλο, μας αποκαλύπτει πώς αγάπησε απρόοπτα τη δημοσιογραφία και μοιράζεται μαζί μας λεπτομέρειες της ζωής και της καθημερινότητάς της.

Στέλλα, να… ξεφυλλίσουμε λίγο τη ζωή σου;

«Οι γονείς μου έμεναν στην Αθήνα, η καταγωγή τους όμως είναι από την Κοζάνη και το 1985 γεννήθηκα κι εγώ εκεί τυχαία, γιατί είχαν πάει για Χριστούγεννα, οπότε αμέσως μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Μεγάλωσα λοιπόν στην καρδιά της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, με όλων δηλαδή των ειδών τις εικόνες. Είμαι παιδί μέσης οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Εχω και μια αδελφή που είναι η δεύτερη μαμά μου, γιατί είναι 10 χρόνια μεγαλύτερή μου, οπότε έχει συμβάλει στη διαπαιδαγώγησή μου».

Τι σπούδασες;

«Οι σπουδές μου είναι μεγάλη ιστορία. Αρχικά, όπως και πολλά άλλα παιδιά, δεν ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου, έλεγα διάφορα. Ελεγα μέχρι και ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και ο μπαμπάς μου ούτε να το ακούσει. Στην Γ’ Λυκείου αποφάσισα να δώσω εξετάσεις για να μπω ή στη Νομική ή στη Φιλολογία. Τελικά μπήκα στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης.

Φοιτητική ζωή;

«Μεγάλο ξεσάλωμα. Συνεπής φοιτήτρια από το δεύτερο έτος και μετά. Θέλω να πω ότι μέχρι το δεύτερο έτος χρωστούσα 10 με 12 μαθήματα. Με έπαιρνε η μαμά μου τηλέφωνο κι εγώ ήμουν στη Χαλκιδική κι εκείνη πίστευε ότι ήμουν στο σπίτι. Τότε ακόμα δεν ήταν και τα κινητά και οι κάμερες όπως είναι τώρα. Ωστόσο, όταν μπήκα στο τρίτο έτος δεν ξέρω τι συνέβη και το πήρα αλλιώς. Πήγαινα σε όλες τις παραδόσεις, πέρναγα όλα τα μαθήματα, και με πολύ καλούς βαθμούς. Μου άρεσε πάρα πολύ η σχολή μου, την τελείωσα ακριβώς στα τέσσερα χρόνια και μετά γύρισα στην Αθήνα».

Και η δημοσιογραφία πότε μπήκε στη ζωή σου;

«Θέλω να σου αποκαλύψω ότι έδωσα εξετάσεις και στο ΑΣΕΠ, ήμουν δηλαδή μια υποψήφια καθηγήτρια. Αλλά τελικά δεν πέρασα τις εξετάσεις και έτσι τα έφερε η ζωή και έπιασα δουλειά τυχαία σε ένα περιοδικό ως διορθώτρια. Μου φαινόταν όμως πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι πήγαιναν κάθε μέρα στο γραφείο και καμιά μέρα δεν ήταν ίδια για εκείνους, έβλεπα ότι συνεχώς ασχολούνταν με κάτι διαφορετικό και είπα “Nα μια δουλειά που δεν είναι βαρετή”. Κάπως έτσι μπήκε το
μικρόβιο της δημοσιογραφίας και ήρθε μετά το “Εργαστήρι Δημοσιογραφίας” και στη συνέχεια ακολούθησε η τηλεόραση».

Η συνεργασία σου με το MEGA πώς προέκυψε;

«Η συνεργασία μου με το MEGA ήταν και εξακολουθεί να είναι αυτό που λένε δώρο εξ ουρανού για μένα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επικοινωνία με το κανάλι και έγιναν τα πρώτα ραντεβού υπήρξε πολύ καλή χημεία με τους ανθρώπους εδώ. Μου ζητήθηκε να κάνω ένα διαφορετικό βήμα στην ενημέρωση στην εκπομπή του “MEGA Σαββατοκύριακο”. Για μένα αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση, γιατί ήμουν ένα κορίτσι που είχα συνηθίσει τα δελτία ειδήσεων. Στην αρχή πολιτικό ρεπορτάζ, μετά παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, οπότε σκέφτηκα “γιατί όχι, γιατί να μην το δοκιμάσω και αυτό;”. Και η αλήθεια είναι ότι εδώ αισθάνθηκα και μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν είχα δεύτερες σκέψεις. Εισέπραξα μια οικειότητα, μια ζεστασιά, μια σιγουριά. Από την άλλη, δούλεψα και εγώ πολύ και εξακολουθώ να δουλεύω πάρα πολύ. Επιπλέον, το MEGA είναι ένα κανάλι η διοίκηση του οποίου δεν είναι απρόσωπη, δεν εμφανίζεται μόνο στα τυπικά. Το καράβι έχει καπετάνιο που ξέρει πού θέλει να το πάει το καράβι. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για το κανάλι όσο και για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό».

Η συνεργασία σου με τον Ντίνο Σιωμόπουλο, έναν έμπειρο δημοσιογράφο, πώς είναι;

«Λαχείο. Με τον Ντίνο δεν γνωριζόμασταν καθόλου. Τον ήξερα απλά ως συνάδελφο, το ίδιο κι εκείνος. Τον συμπαθούσα πάντα για κάποιον λόγο και από τότε που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μαζί δέσαμε όπως “δένει” ένα γλυκό. Περνάμε καλά κι έχουμε έναν κοινό στόχο που είναι να περάσει και ο κόσμος καλά. Και βέβαια μοιραζόμαστε πολλές κοινές αγωνίες, λύπες, χαρές, κοινούς στόχους, ό,τι μπορεί να μοιράζεται ένα δημοσιογραφικό δίδυμο. Ο Ντίνος είναι εξαιρετικός συνεργάτης».

Και μετά από μια σεζόν, που δεν έχει βέβαια τελειώσει ακόμη, τι κρατάς;

«Κρατάω τα βήματα προόδου που καταφέραμε να κάνουμε στην εκπομπή όχι μόνο εγώ με τον Ντίνο, αλλά και όλη η ομάδα του “MEGA Σαββατοκύριακο”, που μας στηρίζει πολύ. Κρατάω επίσης μια πολύ όμορφη σεζόν με την προσδοκία να πάει ακόμα πιο ψηλά η εκπομπή μας».

Οταν ανάβουν τα αίματα στην εκπομπή…

«Νομίζω ότι ακόμα και όταν εκνευριζόμαστε, είτε εγώ είτε ο Ντίνος, έχουμε αναπτύξει έναν μηχανισμό και το διαχειριζόμαστε σωστά. Είμαστε άλλωστε από τη φύση μας ευγενικοί άνθρωποι, δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να ξεφύγει η κατάσταση. Δεν έχεις να χωρίσεις κάτι προσωπικό με τον εκάστοτε πολιτικό ή με τον εκάστοτε καλεσμένο. Στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ακούγονται όλες οι φωνές».

Κρουαζέ τοπ: Moutaki

Τζιν: Pepe Jeans

Custom made shoes: Paris Psafos

Η επικαιρότητα τις περισσότερες φορές δεν έχει ευχάριστα. Πόσο εύκολο είναι να λες δυσάρεστα;

«Δεν είναι εύκολο και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει ταυτίσει τους δημοσιογράφους με δυσάρεστες ειδήσεις. Ωστόσο, εμείς έχουμε φροντίσει να βρίσκουμε και ευχάριστες ειδήσεις. Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Γι’ αυτό και στην εκπομπή ξεκινάμε πάντα με χιουμοριστικά βιντεάκια και με πολύ ωραίες μουσικές».

Ακούς;

«Βέβαια, ακούω πάρα πολύ. Μου αρέσει να μου λένε κυρίως τα λάθη μου. Θεωρώ ότι αν δεν ακούς δεν μαθαίνεις. Σημασία έχει να ακούς, όχι μόνο να λες. Ετσι μπορείς να πας μπροστά».

Η δουλειά είναι και μορφή ίασης;

«Η δουλειά μου είναι η ζωή μου. Δεν λέω “πάω στη δουλειά”, λέω “πάω στο σπίτι μου”, έτσι το αντιλαμβάνομαι».

Ξυπνάς και λες…

«Οταν έχει προηγηθεί εκπομπή, ξυπνάω και λέω “Παναγίτσα μου, τι έχουμε κάνει την προηγούμενη μέρα”. Οταν δεν έχει προηγηθεί εκπομπή, ξυπνάω, κάνω τη γυμναστική μου, κοιτάω την επικαιρότητα και φροντίζω να ξεκινήσει η μέρα με τη θετική της πάντα πλευρά. Μετά κατευθύνομαι – πού αλλού; – στο MEGA».

Βλέπεις τηλεόραση;

«Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που μου αρέσει. Δεν τη σνομπάρω. Θέλω επίσης να βλέπω για να έχω άποψη. Για να έχεις άποψη πρέπει και να διαβάζεις και να βλέπεις».

Αγαπημένη σου εκπομπή;

«Βλέπω πολλές εκπομπές, και ενημερωτικές και ψυχαγωγικές, και βλέπω και σειρές, τώρα τελευταία έχω κολλήσει με τον “Σιωπηλό Δρόμο”».

Διαβάζεις;

«Οσο μπορώ, αλλά παραμύθια. Με βοηθάνε να κάνω ένα escape. Το χρειάζομαι».

Τις ρωγμές σου τις κρύβεις;

«Προσπαθώ να μην τις δείχνω όχι γιατί ντρέπομαι αλλά γιατί δεν θέλω να στεναχωρώ και τους γύρω μου. Θέλω να είμαι ευχάριστη, δεν θέλω να είμαι δυσάρεστη».

Εχεις ξεκινήσει να φροντίζεις την επιδερμίδα σου;

«Είμαι ο άνθρωπος που θα σηκωθώ και θα βάλω το σέρουμ μου και την κρέμα ημέρας οπωσδήποτε. Και πριν κοιμηθώ θα βάλω και την κρέμα νυκτός. Δουλεύοντας τόσες ώρες και με βαρύ μακιγιάζ, το δέρμα χρειάζεται να ενυδατωθεί και να βελτιωθεί. Και βέβαια ο γιατρός που επισκέπτομαι πιο τακτικά είναι ο δερματολόγος μου».

Σακάκι: Anna Riska

Πουκάμισο: Brooks Brothers

Φαγητό;

«Μου αρέσει πάρα πολύ το φαγητό, το αγαπώ. Πηγαίνω όμως και στον διατροφολόγο μου πολύ συχνά, γιατί είμαι φαγανή. Η τηλεόραση είναι ένα μέσο στο οποίο δεν γίνεται να μην προσέχεις την εικόνα σου και προσπαθώ όσο γίνεται να προσέχω και την εικόνα μου και την υγεία μου, οπότε κάνω διατροφή πολλά χρόνια».

Μαγειρεύεις; Προτιμάς σπιτικό φαγητό;

«Δεν μαγειρεύω υπερπαραγωγές, όπως μουσακά και παστίτσιο. Μαγειρεύω τα βασικά και τα φαγητά που πρέπει να φάω, δηλαδή το μπιφτέκι μου, το ψάρι μου… Προτιμώ το σπιτικό φαγητό, το μαμαδίστικο, και παίρνω πάντα ταπεράκι. Για την ακρίβεια, κουβαλάω πολλά τάπερ, για το φρούτο, για τη σαλάτα, για τους ξηρούς καρπούς, το γιαουρτάκι μου, το παστέλι μου. Οσο πιο πολλά τάπερ κουβαλάς τόσο πιο fit είσαι».

Κάνεις και γυμναστική…

«Κάνω βρέξει-χιονίσει. Θέλω να σου πω ότι όπου βρω γυμναστήριο πάω και γράφομαι. Οχι γιατί είμαι τόσο fit, αλλά γιατί από τότε που άρχισα γυμναστήριο μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα με το lockdown γυμνάζομαι στο σπίτι. Είναι σημαντικό όμως τη γυμναστική και τη δίαιτα να τα ξεκινάς στον σωστό χρόνο, όχι καλοκαίρι, όχι γιορτές, μόνο έτσι έχεις αποτέλεσμα και φυσικά πιθανότητες να μην τα παρατήσεις, όπως γράφετε κι εσείς συχνά στο “Vita”».

Διαβάζεις «Vita» λοιπόν;

«Φυσικά και διαβάζω “Vita”».

Τα θέλω σου είναι στο… πολύ;

«Στο πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω στο τέλος, αλλά βάζω τον πήχη πολύ ψηλά. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και κοιτάζω το αποτέλεσμα. Είμαι λεπτολόγος και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν αντέχω να με βλέπω, γιατί βλέπω τα λάθη μου».

Αλλαγές;

«Προσαρμόζομαι εύκολα. Στη δουλειά και στη ζωή τίποτα δεν είναι στατικό. Πρέπει να δέχεσαι τις αλλαγές και να βρίσκεις το καλό».

Κυνηγάς;

«Την ψυχική μου ηρεμία, τη δουλειά μου πάρα πολύ, κυνηγάω τους στόχους μου».

Για το καλοκαίρι τι σκέφτεσαι;

«Ελπίζω να μπορέσω να πάω διακοπές. Το καλοκαίρι είναι από τις πιο ωραίες εποχές του χρόνου. Ζούμε και στην πιο ωραία χώρα του κόσμου».

Προορισμός;

«Θέλω να πάω σε κάποιο νησί που να μην έχει καλό σήμα…».

Φωτογραφίες: STUDIO VRETTOS

Styling: Ηλέκτρα Κουλκουβίνη

Make up: Ελσα Πεσκώστα

Μαλλιά: Αννα Χουστουλάκη