Όταν θέλουμε να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών μας, δεν έχουμε απλώς να επιλέξουμε μεταξύ καστανού, μαύρου, κόκκινου και ξανθού. Πρέπει επίσης να βρούμε μια συγκεκριμένη απόχρωση, λαμβάνοντας υπόψιν το αν και κατά πόσο θα ταιριάζει στο δέρμα μας. Ορίστε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε ώστε να βρούμε την ιδανική για εμάς απόχρωση.

Βρίσκουμε τον τόνο της επιδερμίδας μας

Βασική προϋπόθεση είναι να κατανοούμε τη διαφορά μεταξύ των ψυχρών και των ζεστών τόνων του δέρματος, καθώς και σε ποια κατηγορία ανήκουμε εμείς. Οι τρεις βασικές κατηγορίες είναι οι  οι ψυχροί, οι ζεστοί και οι ουδέτεροι τόνοι.

Κοιτάζουμε το χέρι μας

Για να βρούμε ποιοι είναι οι δικοί μας τόνοι, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον καρπό μας. Αν οι φλέβες μας είναι μπλε ή μοβ, τότε έχουμε ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Αν είναι πράσινες, έχουμε θερμό τόνο.

Δοκιμάζουμε τα κοσμήματά μας

Ένας άλλος τρόπος είναι να σκεφτούμε ποια κοσμήματα μας πηγαίνουν περισσότερο. Σκεφτόμαστε, δηλαδή, αν η επιδερμίδα μας δείχνει καλύτερα με ασημί ή χρυσά κοσμήσματα (ανεξαρτήτως του ποια μας αρέσουν περισσότερο). Συνήθως στους ψυχρούς τόνους ταιριάζουν περισσότερο τα ασημί κοσμήματα και στους θερμούς τα χρυσά.

Εντοπίζουμε τα χρώματα που μας κολακεύουν

Ορισμένα χρώματα μας κολακεύουν περισσότερο από κάποια άλλα. Το μπλε, το πράσινο, το μοβ και το κόκκινο με βάση το μπλε ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους με ψυχρούς τόνους, ενώ το καφέ, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το θερμό κόκκινο στους ανθρώπους με ζεστούς τόνους.

Βρίσκουμε την ιδανική απόχρωση μαλλιών

Το επόμενο βήμα είναι να γνωρίζουμε τον κανόνα σχετικά με το ποιες αποχρώσεις μαλλιών μάς ταιριάζουν. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξουμε έναν τόνο ο οποίος είναι αντίθετος από τον τόνο επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, αν έχουμε θερμό τόνο επιδερμίδας, καλό είναι να επιλέξουμε μια ψυχρή απόχρωση και αντίστροφα. Αν πάλι έχουμε ουδέτερο τόνο επιδερμίδας, τότε είμαστε τυχερές αφού έχουμε περισσότερες επιλογές.

Bonus tip: Αντλούμε έμπνευση από μία celebrity

Όταν ψάχνουμε έμπνευση, βρίσκουμε celebrities που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος και ματιών με εμάς. Έτσι, θα έχουμε μια καλή εικόνα του πώς θα δείχνει ένα χρώμα μαλλιών σε εμάς.