Καθώς η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει, καλό είναι να αναθεωρήσουμε την beauty ρουτίνα μας και τα καλλυντικά μας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το body mist. Το αρωματικό αυτό νερό θεωρείται το κατεξοχήν καλοκαιρινό καλλυντικό, μετά το αντηλιακό. Κι αυτό γιατί δροσίζει την επιδερμίδα από την κορφή ως τα νύχια και ταυτόχρονα την αρωματίζει απαλά με νότες  που παραπέμπουν στη φύση. Όπως για παράδειγμα τα άνθη, τα φρούτα, ακόμα και νότες που φέρνουν στο νου θαλασσινό νερό.

Tα πλεονεκτήματά του body mist

Εκτός από την αναζωογονητική ευωδιά του, τo body mist μπορεί να περιέχει φυσικά συστατικά και εκχυλίσματα με  ενυδατικές ιδιότητες, όπως αυτό της αλόης. Επιπλέον, επειδή έχει χαμηλή συγκέντρωση σε αρωματικά έλαια και οινόπνευμα, μπορούμε να το έχουμε μαζί μας οπουδήποτε ώστε να φρεσκαριζόμαστε ανά πάσα στιγμή, ακόμα και κάτω από τον ήλιο. Τέλος, είναι πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα αρώματα.

 Τι άλλο πρέπει να ξέρουμε

Πολλοί οίκοι αρωμάτων περιλαμβάνουν στις σειρές τους τα αντίστοιχα body mists. Ετσι αν δε θέλουμε να αποχωριστούμε το άρωμά μας το καλοκαίρι, μπορούμε να επιλέξουμε την πιο ελαφριά εκδοχή του.

Πολλά body mists δεν περιέχουν οινόπνευμα. Αυτό σημαίνει ότι δε διαρκούν πολύ, ωστόσο ο χαρακτήρας τους μας επιτρέπει να τα ανανεώνουμε συχνά, αφού αφήνουν ένα διακριτικό αρωματικό πέπλο στην επιδερμίδα που αναδίδει καθαριότητα.

Γιατί να το προτιμήσουμε το καλοκαίρι

-Για να παρατείνουμε ακόμα περισσότερο τη διάρκεια του αρώματός μας, με την προϋπόθεση ότι το body mist ανήκει στην ίδια σειρά.

-Γιατί δεν ενοχλεί τους γύρω εξαιτίας της έντασής του.

-Γιατί μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα καλλυντικά σώματος. Οπως για παράδειγμα, με την κρέμα ή το after sun, συνθέτοντας τη δική μας ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα.

-Για να αρωματίσουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας, ή ακόμα και τα σεντόνια μας.

-Για να αρωματίσουμε τα μαλλιά μας, εφόσον η σύνθεσή του το επιτρέπει.