Εάν απολαμβάνετε καθημερινά την σαλάτα σας μαζί με το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, πιθανότατα να έχετε ήδη ανακαλύψει μερικά κόλπα για να βεβαιωθείτε ότι ακόμα και αν δεν είναι το αγαπημένο σας πιάτο, τουλάχιστον η γεύση της θα σας ευχαριστεί.

Η σαλάτα θέλει… εφευρετικότητα

Ίσως ρίχνετε ψητά λαχανικά ή την σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή, ή ρίχνετε μερικούς ξηρούς καρπούς που αλλάζουν την γεύση αλλά και την υφή της. Ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει να προσθέσετε μια κουταλιά θρεπτικού χούμους ή λίγο κρεμώδες αβοκάντο με λεμόνι και αλάτι.

Ανεξάρτητα από τη επιλογή σας, είναι πιθανό να έχετε ήδη διαπιστώσει ότι η δημιουργία της μπορεί να είναι εξίσου εφευρετική με οποιαδήποτε άλλη μορφή μαγειρικής τέχνης.

Προσθέστε μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα και τα βότανα ενσωματώνονται εύκολα σε σχεδόν όλα όσα μαγειρεύουμε, αλλά για κάποιο λόγο συχνά παραμελούνται όταν πρόκειται για την προετοιμασία σαλάτας.

Για να βελτιώσετε πραγματικά τη γεύση, δοκιμάστε να τα ψήσετε πριν να τα ανακατέψετε με την υπόλοιπη σαλάτα.

Προσθέστε ζυμαρικά που έχουν βράσει (λίγο) παραπάνω

Είτε χρησιμοποιείτε ζυμαρικά ως το βασικό συστατικό στην σαλάτα σας είτε είναι μόνο το μέρος του μείγματός σας, αντί να τα σερβίρετε al dente, δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε καλά και μάλιστα, αφήστε τα να βράσουν και λίγο παραπάνω.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα ζυμαρικά απορροφούν περισσότερο από το dressing που θα προσθέσετε και έτσι η σαλάτα σας δεν θα στεγνώσει τόσο γρήγορα, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά αν προγραμματίζετε τα γεύματά σας από νωρίς και καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας.