Σίγουρα τα γονίδια και η κληρονομικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας, ωστόσο οι καθημερινές σας συνήθειες είναι εξίσου σημαντικές. Υιοθετήστε λοιπόν μερικές καλές συνήθειες που θα χαρίσουν λάμψη και υγεία στο δέρμα σας.

5 καθημερινές συνήθειες για λαμπερό δέρμα

1. Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Ακόμη κι αν έξω έχει συννεφιά, ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι σκουρόχρωμο και ανθεκτικό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε απαραιτήτως αντηλιακό και γυαλιά ηλίου, ώστε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τη φωτογήρανση (κηλίδες, ρυτίδες, χαλάρωση).

2. Η ενυδάτωση σε πρώτο πλάνο

Όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης κι αν προμηθευτείτε, όσο ευλαβικά κι αν ακολουθείτε την skincare ρουτίνα σας, το δέρμα δεν πρόκειται να λάμψει αν δεν ενυδατώνεστε εκ των έσω. Παράλληλα, λοιπόν, με την ενυδάτωση του δέρματός σας με κάποια καλλυντική σύνθεση κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.

3. Ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ

Μην παραλείπετε ποτέ (όσο κουρασμένη κι αν είστε) το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου σας. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ θα μπλοκάρουν τους πόρους σας και – στην καλύτερη περίπτωση – θα ξυπνήσετε τo επόμενο πρωί με θαμπή και άτονη επιδερμίδα. Στη χειρότερη, θα… υποδεχτείτε κάποιο σπυράκι. Για το ντεμακιγιάζ επιλέξτε μια βιταμινούχα λοσιόν για πρόσωπο και μάτια, χωρίς οινόπνευμα, που θα αναζωογονήσει και θα αποκαλύψει τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

4. Ύπνος σε σατέν μαξιλαροθήκη

Όταν κοιμάστε με το πρόσωπό σας να πιέζει το μαξιλάρι σας εμφανίζονται οι λεγόμενες «ρυτίδες ύπνου». Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινούσατε να κοιμάστε μόνο ανάσκελα, αλλά αυτό κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν είναι εφικτό, επομένως καλό είναι να εστιάσετε αλλού. Επιλέξτε λοιπόν ένα μαλακό και εύκαμπτο μαξιλάρι και αντικαταστήστε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μια από μετάξι ή σατέν για μεγαλύτερη απαλότητα.

5. Σωστές βάσεις

Για ένα σωστό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας, απλώστε το μέικ απ σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα με τα δάχτυλά σας. Έτσι θα πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και θα απλωθεί καλύτερα. Για μια έξτρα λάμψη υγείας, φροντίστε να απλώσετε highlighter στα μάγουλα, τη μύτη και το κόκαλο των φρυδιών.