Ο καιρός άνοιξε, η πόλη δεν αντέχεται άλλο κι εσείς έχετε ήδη αρχίσει να ονειρεύεστε ρομαντικές αποδράσεις σε κυκλαδίτικα νησιά.

Όμως ακόμη και αν έχετε βγάλει μαζί ένα (ή και δύο) lockdown, έχοντας περάσει αμέτρητες ώρες οι δυο σας, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψετε από τις διακοπές… εις σάρκα μία.

Πολλά ζευγάρια διαπιστώνουν ότι ο επίγειος παράδεισος μετατρέπεται γρήγορα σε κόλαση, και αντί ο έρωτάς τους να δυναμώσει καταλήγουν χωρισμένοι για πάντα.

Τι να προσέξετε, λοιπόν, για να είστε σίγουροι ότι οι διακοπές θα σας βγουν σε καλό;

1. Ξεκινήστε με το μαλακό

Μπορεί να ονειρεύεστε δυο βδομάδες στη νότια Κρήτη, θα σας συμβουλεύαμε όμως να ξεκινήσετε από… τρεις μέρες στο Ναύπλιο. Ή κάπου κοντά εν πάσι περιπτώσει. Εκεί θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τις αντοχές σας και, αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε βρει ακόμη τις καλοκαιρινές σας ισορροπίες να… κανονίσετε διακοπές με φίλους.

2. Μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις

Εντάξει, είστε πολύ ερωτευμένοι, αλλά καλό θα ήταν η σχέση σας να έχει κλείσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο πριν αρχίσετε τα ταξιδάκια. Όσο τέλειο κι αν σας φαίνεται το νέο σας ταίρι, δεν γνωρίζεστε καν. Και όχι, ένα μέρος από το οποίο δεν μπορείτε να φύγετε με ευκολία, δεν είναι κατάλληλο για να γίνει αυτή η γνωριμία!

3. Money, money, money

Αν ο ένας από εσάς έχει περιθώριο για ελεύθερο camping με κονσέρβες και μαγειρική στο γκαζάκι κι ο άλλος δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από πεντάστερο, ε, μάλλον δεν θα περάσετε και πολύ καλά μαζί. Συζητήστε χωρίς φόβο και πάθος το πιο ξενέρωτο, πρακτικό κομμάτι πριν κάνετε βαλίτσες και δείτε τι συμβιβασμούς μπορείτε να επιτύχετε!

4. Βάλτε υπότιτλους

Για κάποιους, οι κοινές διακοπές είναι ακριβώς αυτό: Κοινές διακοπές. Περνούν καλά με έναν άνθρωπο και δεν βλέπουν γιατί να μην απολαύσουν την παρέα του και σε ένα ομορφότερο περιβάλλον. Για άλλους, είναι ένα βήμα πιο κοντά… στον γάμο. Και να σας πούμε και κάτι; Υπό συνθήκες έχουν δίκιο και οι δυο κατηγορίες. Το θέμα είναι να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το άλλο σας μισό ανήκετε στην ίδια. Δηλαδή, να είστε ξεκάθαροι για το αν η κίνηση αυτή σημαίνει τελικά κάτι ή όχι.

Καλά να περάσετε!