Αν έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε μια μακριά και πλούσια χαίτη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Τι να προσέξετε αν θέλετε μακριά μαλλιά

Αποφύγετε τις σφιχτές κοτσίδες

Όταν πιάνετε τα μαλλιά σας σε μια σφιχτή κοτσίδα, ταλαιπωρείτε την τρίχα σας και καταλήγετε με κατεστραμμένα και σπασμένα μαλλιά. Φυσικά, δε θα σας πούμε να αφήνετε τα μαλλιά σας κάτω, απλά να χρησιμοποιείτε ένα υφασμάτινο ή σπιράλ λαστιχάκι μαλλιών που δεν τα ταλαιπωρεί.

Αγαπήστε τα φυσικά μαλλιά σας

Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, αφήστε τα σγουρά. Αν είναι ίσια, αφήστε τα ίσια. Σταματήστε να καίτε τις τρίχες σας με καυτά εργαλεία styling και ξεκινήστε να αγαπάτε τη φυσική τους υφή. Ακόμη κι αν θέλετε να τα στεγνώνετε με σεσουάρ, ρυθμίστε το στη λειτουργία δροσερού αέρα προκειμένου να περιορίσετε τη φθορά ή εφαρμόστε πρώτα ένα προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Προσοχή στο ξεμπέρδεμα

Τα μαλλιά σας είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. Επομένως, περιμένετε μέχρι τα μαλλιά σας να είναι περίπου κατά 70% στεγνά, προτού τα ξεμπερδέψετε. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια πολλών τριχών είναι να τα ξεμπερδέψετε στην ντουζιέρα, μετά την εφαρμογή του conditioner. Απλά περάστε μια μεγάλη οδοντωτή χτένα μέσα από το κάτω μισό τμήμα των μαλλιών, για να ξεμπερδεύσετε εύκολα τους κόμπους.

Κλείστε ραντεβού για κούρεμα

Το τακτικό κούρεμα είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και να αποκτήσετε υγιή μαλλιά με όγκο. Διαφορετικά, αντί για μια υπέροχη μακριά χαίτη, θα έχετε κατεστραμμένες άκρες.

Βρείτε το σωστό σαμπουάν

Πιθανότατα έχετε ακούσει ξανά ότι πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα περιποίησης με parabens και SLS. Τα parabens προστίθενται ως συντηρητικό, ενώ τo SLS ενισχύει τη σαπουνάδα. Τα χημικά αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και αλλεργικές αντιδράσεις, στερώντας από τα μαλλιά σας την υγιή τους λάμψη και περιορίζοντας την ανάπτυξή τους. Προτιμήστε φυσικά και απαλά σαμπουάν.