Η καραντίνα έφερε σίγουρα στην επιφάνεια τις ανάγκες μας για άνεση και ευελιξία σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον τρόπο που περιποιούμαστε τα μαλλιά μας. Η αλήθεια είναι πως έχουμε αφήσει στο παρελθόν τα περίπλοκα χτενίσματα που απαιτούν χρόνο από την πλευρά μας.

Το ενδιαφέρον έχει στραφεί πλέον σε easy-to-style κουρέματα που δείχνουν περιποιημένα και ανεπιτήδευτα κομψά χωρίς κόπο. Με τη βοήθεια της hairstylist María Baras, η Vogue συγκεντρώνει αυτά τα πολύ εύκολα haircuts που έχουν στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και το στυλ μας.

Το long bob
Το μεσαίου μήκους καρέ κούρεμα είναι πλέον all-time classic. Για να πετύχετε αυτό το ανεπιτήδευτα σέξυ εφέ, μπορείτε να κόψετε λίγο πιο ασύμμετρες τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο καθώς τα μαλλιά στεγνώνουν μετά το λούσιμο, αποκτούν ένα ελαφρώς ατημέλητο λουκ. Το long bob πρέπει να φτάνει πάνω από τους ώμους, περίπου στη μέση του λαιμού.

Τα curtain bangs
Ενώ οι αφέλειες χρειάζονται γενικά περιποίηση και styling με σεσουάρ, τα curtain bangs είναι η πιο εύκολη εκδοχή τους. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτό το κούρεμα επιλέγουν και οι Γαλλίδες, γνωστές για το ανεπιτήδευτο στυλ τους. Οι curtain αφέλειες δεν έχουν το τέλειο σχήμα, είναι πυκνές και φτάνουν λίγο κάτω από τα φρύδια και ανοίγουν προς το πλάι.

Curtain Bangs

Τα σχεδόν αόρατα layers
Ίσως πιστεύετε πως τα ολόισια μαλλιά είναι τα πιο εύκολα στο styling. Στην πραγματικότητα όμως τα διακριτικά layers, δηλαδή τα φιλαρίσματα, δίνουν όγκο και κίνηση. Αρκεί να ανακατέψετε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε ένα πιο ατημέλητο εφέ.

Layers σε πολύ μακρύ μαλλί: ποιος χρειάζεται πρέσα ισιώματος;

To pixie cut
Ένα κούρεμα που δεν τολμούν και τόσο οι γυναίκες, ωστόσο χρειάζεται να γνωρίζουμε πως αυτό το στυλ απαιτεί ελάχιστο styling. Τα pixie κουρέματα κολακεύουν ιδιαίτερα τα μικροσκοπικά πρόσωπα και όταν έχουν ασυμμετρίες, χαρίζουν και τον ιδανικό όγκο πλαισιώνοντας το πρόσωπο.

Pixie Cut σε εντυπωσιακό χρώμα

Το flob
Πρόκειται για το φλατ καρέ, δηλαδή το ολόισιο κοντό καρέ, χωρίς καθόλου όγκο, που δεν απαιτεί σίγουρα styling και αυτή ακριβώς είναι η γοητεία του.