Τις τελευταίες ημέρες, όλοι ασχολούμαστε με το τένις. Άλλωστε, η τεράστια επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη δεν μας αφήνει και άλλη επιλογή.

Κι αν είναι για εσάς η εποχή που αναζητάτε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, να μια καλή ιδέα: το τένις, φυσικά!

Τα οφέλη του ως σπορ πολλαπλά:

Αδυνατίζει 

Ναι, δεν φαίνεται μια απλά δύσκολη άσκηση. Είναι κιόλας. Η έντονη αερόβια άσκηση αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και αυτοί με τη σειρά τους ενεργοποιούν ταχύτατα τον μεταβολισμό μας και τη διαδικασία καύση λίπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 30 λεπτά τένις αρκούν για να πεις “αντίο” σε 250 θερμίδες και να δώσεις στη σιλουέτα σου την καλύτερη της εκδοχή.

Γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα, ειδικά τα χέρια και τα πόδια

Δεν είναι μύθος, αλλά αλήθεια. Όπως αναφέρουν αρκετοί fitness experts, η προπόνηση “τένις”  βοηθάει να χτίσεις μυς και να δεις στο σώμα σου την αλλαγή που τόσο καιρό ονειρεύεσαι.  Η ρακέτα ενδυναμώνει τα χέρια, η στάση του σώματος, τα πόδια και τους γλουτούς σου, ενώ το τρέξιμο για να μην αφήσεις την αντίπαλο σου να κερδίσει πόντο αποδεικνύεται το καλύτερο stretching!

Ευλυγισία

Είναι ένα άθλημα που απασχολεί πολλούς μύες και απαιτεί κίνηση και προσπάθεια. Έτσι, η αυξημένη προσπάθεια που αποδεδειγμένα απαιτεί το άθλημα αυτό σε κάνει ευκίνητη, αυξάνοντας την ελαστικότητα των μυών σου. Και ξαφνικά είσαι πιο ευλύγιστη από ποτέ.

Stress free!

Μήπως τελευταία η επιστροφή στην καθημερινότητα και στο… γραφείο σας έχει ρίξει; Μήπως αισθάνεστε ότι πελαγώνετε; Σταματήστε ό, τι κάνετε και πάμε για τένις! Κάθε χτύπημα με τη ρακέτα είναι και μία δυνατή μπαλιά απέναντι σε άγχος και στρες.

Χαρίζει ενέργεια και καλή διάθεση

Μπορεί η προπόνηση να μας φαίνεται εξαντλητική, όμως, πολύ καλά γνωρίζουμε, οι ενδορφίνες κάνουν πάντα στο τέλος το θαύμα τους. Φεύγει η πίεση της ημέρας, ο οργανισμός απελευθερώνει τις τοξίνες και εκκρίνει τις πολύτιμες αυτές ορμόνες που μας φτιάχνουν τη διάθεση και γεμίζουν τις μπαταρίες σου. Είναι τέλεια ιδέα, επίσης, να ξεκινούμε την μέρα μας με προπόνηση για ενέργεια όλη μέρα.