Δεν υπάρχει γονιός που δεν το έχει ζήσει: Στη μέση της νύχτας, η πόρτα ανοίγει ορμητικά και το παιδί χώνεται ανάμεσά σας στο κρεβάτι, λέγοντας ότι είδε στον ύπνο του κάτι πολύ τρομακτικό.

Μια φορά είναι χαριτωμένη, δύο συνεχόμενες ελαφρώς ανησυχητικές, στην πορεία όμως οι περισσότεροι αρχίζουν να φοβούνται πως το μικρούλι τους πραγματικά υποφέρει τις νύχτες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν όνειρα γλυκά. Και οι περισσότερες κινήσεις δεν απαιτούν και καμιά τρομερή μαεστρία.

Μερικές στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Βρείτε τι είναι αυτό που φοβάται

Οι πραγματικοί κίνδυνοι μπορούν να οδηγήσουν σε εφιάλτες για τα μικρά παιδιά. Οι γονείς πρέπει να χρησιμοποιούν ανοιχτές ερωτήσεις για να ανακαλύψουν τις πραγματικές αιτίες του φόβου και επομένως του εφιάλτη.

Προσφέρετε ασφάλεια

Οι γονείς πρέπει να καθησυχάσουν τα νήπια τους όταν σας λένε για τους φόβους τους λίγο πριν κοιμηθούν. Εάν το παιδί φοβάται τα τέρατα, τότε είναι καλό να βεβαιωθείτε και να βεβαιωθεί και το παιδί ότι τίποτα δεν υπάρχει κάτω από το κρεβάτι του. Ως γονείς θα ήταν καλό να ανοίξετε τις ντουλάπες, να κοιτάξετε κάτω από το κρεβάτι του και να εξερευνήσετε μαζί όποιο χώρο φοβάται για να νιώσουν ασφάλεια.

Μην ξεχνάτε το φωτάκι

Το σκοτάδι μπορεί να είναι τρομακτικό για τα περισσότερα παιδιά, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό φως είτε στο δωμάτιο είτε στο διάδρομο που οδηγεί σε αυτό, ώστε αν ξυπνήσει να μην φοβηθεί. Έχοντας ένα νυχτερινό φως μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τον φόβο τους για το σκοτάδι και τα τέρατα.