Είσαι και εσύ από εκείνες που έχουν πολλά παλιά μανό για πέταμα; Αν ναι, σου έχουμε την λύση ώστε να μην τα πετάξεις και να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, μιας και είναι πιο χρήσιμα από ότι νομίζεις. Από απλές χρήσεις όπως του πώς να σώσεις το καλσόν σου, έως και πώς να προστατεύεις αντικείμενα από την σκουριά, τα βερνίκια νυχιών θα σε εκπλήξουν με τα «μαγικά» τους κόλπα.

Πρωτότυποι τρόποι να αξιοποιήσεις τα παλιά σου βερνίκια νυχιών

Θα ξεκινήσουμε με τα απλά και πιο βασικά που μπορεί να μην ξέρεις. Αρχικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μανό σου για να καλύψεις τις θηλιές στα καλσόν σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα διάφανο μανό, το οποίο θα τοποθετήσεις στις άκρες της θηλιάς, ώστε να μην ανοίξει περισσότερο.

Παρομοίως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μανό για τα κορδόνια που ανοίγουν στις άκρες. Βάλε το τέλος του κορδονιού στο μπουκαλάκι με το βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει, για να αποκτήσει τη μορφή του πλαστικού άκρου. Αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το τρικ και για τις κλωστές που θες να περάσεις στις βελόνες και δεν μπορείς. Από την στιγμή που θα τις περάσεις με μανό θα γίνουν πιο σκληρές οι άκρες και θα περάσουν με ευκολία την βελόνα.

Συνεχίζουμε με ένα tip για την σκουριά. Αν έχεις και εσύ αντικείμενα που έχουν πιάσει σκουριά ή ακόμη και δαχτυλίδια που έχουν «χαλάσει» και έχουν μαυρίσει, βάλε στο σημείο λίγο μανό και δεν θα αντιμετωπίσεις ξανά αυτό το πρόβλημα.

Ένα ακόμη κόλπο που μπορεί να σου χαρίσει το παλιό μανό, είναι να σε βοηθήσει με τις χαλαρές βίδες. Αν βλέπεις πως μια βίδα είναι λίγο χαλαρή, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις λίγο μανό, το οποίο θα την αποτρέψει από το να χαλαρώσει και θα την κρατήσει σταθερή στην θέση της.

Τέλος, για τα πολύχρωμα βερνίκια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να διορθώσεις μικρές ατέλειες σε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι σου, ειδικά στην περίπτωση γρατζουνιάς.

Με λίγα λόγια ό,τι και αν έχεις στο σπίτι για πέταμα, να θυμάσαι πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σίγουρα και για κάτι άλλο. Για αυτό την επόμενη φορά που θα σου τελειώσει το μανό μην ξεχάσεις πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για διάφορες διορθώσεις. Και ένα έξτρα tip… να ξέρεις πως αν προσθέσεις λίγο διαλυτικό στο μανό, θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις για τα νύχια σου λίγο παραπάνω.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: