Αποτελεί σταθερά το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ των περισσότερων γυναικών και όχι άδικα, αφού μπορεί μέσα σε μια στιγμή να χαρίσει χρώμα και ζωντάνια στο πρόσωπο. Ωστόσο, το κραγιόν δεν φοριέται μόνο στα χείλη. Ναι, καλά διαβάσατε. Υπάρχουν κάποιες χρήσεις αυτού του «θαυματουργού» προϊόντος που δεν είχατε σκεφτεί και που μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, ειδικά εκείνες τις ημέρες που δεν έχετε την πολυτέλεια να κυκλοφορείτε με ολόκληρο το νεσεσέρ σας μαζί.

5 πρωτότυποι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το κραγιόν

Ως ρουζ

Προτιμήστε ένα κραγιόν σε απαλή απόχρωση, με βελούδινη και όχι ματ υφή, έτσι ώστε να μπορεί να απλωθεί ομοιόμορφα στο δέρμα. Ακουμπήστε την άκρη του κραγιόν σε κάθε μάγουλο και απλώστε το κραγιόν όπως θα απλώνατε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή. Μόλις βρείτε τη σωστή υφή κραγιόν, κάτι μας λέει ότι δεν θα αγοράσετε ξανά ρουζ!

Για contouring

Επειδή πολλές αγάπησαν το λεπτότερο πρόσωπο, αλλά λίγες την -όχι και τόσο απλή- τεχνική του contouring, καλό είναι να ξέρετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε «κοψίματα» στα ζυγωματικά σας με ένα καφέ κραγιόν. Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα contouring stick.

Ως σκιά ματιών

Για ένα glossy αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σας, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη σκιά ματιών με ένα κραγιόν της επιλογής σας. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο λαμπερό και ακόμη και αν σας ακούγεται κάπως παρακινδυνευμένο, είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας λίγη ποσότητα κραγιόν.

Ως highlighter

Αν για κάποιον λόγο (δεν είμαστε εδώ για να σας κρίνουμε) υπάρχει κάποιο ιριδίζον κραγιόν στο νεσεσέρ σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε λάμψη στο πρόσωπό σας, όπως θα κάνατε με ένα highlighter.

Για τους μαύρους κύκλους

Όσες έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δύσκολα μπορείτε να αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από το κονσίλερ. Ωστόσο, αν και το κονσίλερ πράγματι κάνει θαύματα, σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετό.

Η λύση βρίσκεται στο κόκκινο κραγιόν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ταμποναριστά μια μικρή ποσότητα κόκκινου κραγιόν στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας, να το απλώσετε και στη συνέχεια να συνεχίσετε με την εφαρμογή κονσίλερ, όπως συνηθίζετε.

Αυτό το κόλπο εξηγείται λογικά, αφού το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα εξουδετερώνουν το μπλε και το πράσινο. Έτσι, όταν εφαρμόζετε κόκκινο κραγιόν, σβήνετε αποτελεσματικά τους σκουρόχρωμους κύκλους κάτω από τα μάτια σας!