Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον εκ των κορυφαίων τενίστα όλων των εποχών. Είναι νικητής 19 grand slam και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ενώ έχει στην κατοχή του 84 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά. Ο λόγος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας παρά τα 34 χρόνια του δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιτυχίες του.

Στην πολυετή πορεία του στα courts εκτός από το ταλέντο που διαθέτει και τις προπονήσεις του, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η φυσική κατάστασή του. Μάλιστα, ο ίδιος στο βιβλίο του «Serve to Win», έχει αποκαλύψει ότι η διατροφή του τον βοήθησε να ξεπεράσει τις αλλεργίες και τα προβλήματα υγείας που του έβγαιναν μετά τους αγώνες. Τι τρώει λοιπόν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και είναι πάντα σε φόρμα;

Ο Σέρβος έχει αφαιρέσει τη γλουτένη από τη διατροφή του από το 2010, όταν ο γιατρός του ανακάλυψε ότι έχει δυσανεξία σε αυτήν. Αυτό τον απάλλαξε από πόνους στο στήθος και στο στομάχι, από αναπνευστικές δυσκολίες και από την εύκολη και γρήγορη κόπωση. Επομένως, ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς γλουτένη. Επίσης, δεν τρώει πολύ κρέας ή ψάρι.

Το πρωινό του:

Ξεκινά την ημέρα του με ένα μεγάλο ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς αυτό βοηθά στην ελεύθερη ροή του αίματος στους μυς. Συνήθως θα φάει ένα «μπολ δύναμης», που εμπεριέχει σπόρους, μούσλι χωρίς γλουτένη, μικτούς ξηρούς καρπούς, μούρα ή φρούτα μαζί με γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού.

Το μεσημεριανό του:

Τα μεσημεριανά γεύματά του περιλαμβάνουν κυρίως υδατάνθρακες. Γενικά, το μεσημεριανό μενού του περιλαμβάνει ζυμαρικά χωρίς γλουτένη με ανάμεικτα ψητά λαχανικά, πασπαλισμένα με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι για γεύση. Αυτά μπορεί να συνοδεύονται από μια σαλάτα και περιστασιακά λίγο κρέας ή ψάρι.

Το βραδινό του:

Το βράδυ ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσθέτει περισσότερη πρωτεΐνη στο πιάτο του. Το μενού μπορεί να έχει φιλέτο σολομού ή σαρδέλες, με στήθος κοτόπουλου. Αυτά θα συνοδεύονται σχεδόν πάντα από μια σαλάτα με φυλλώδη χόρτα, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδι.

Όσο για τα αγαπημένα του σνακ; Αυτά είναι το αβοκάντο, ο τόνος σε κάποιο ψωμί χωρίς γλουτένη, οι μπάρες ενέργειας και πρωτεϊνών και τα αποξηραμένα φρούτα.